Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesi deterjanın hepsini almıyor

Çamaşır makineniz deterjanın bir kısmını alıp bir kısmını bırakıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Evinizdeki su tazyiği (basıncı) düşük ya da makinenizin su giriş hortum filtreleri tıkanmış olabilir. Deterjan çekmecesi ile deterjan gözü kirlenmişse ya da tıkanmışsa temizleyin. Kullandığınız deterjan nemden dolayı sertleşmiş ve topaklanmışsa değiştirin.

Evinizde su basıncı düşük olabilir

Bu durumda herhangi bir musluktaki su akışını kontrol edin. Su basıncı düşükse ya da makinenin bağlı olduğu şebeke musluğu kısıksa deterjan çekmecesine yeterli miktarda su gelmediği için deterjanı tam olarak alamaz.

Su akışı



Uyarı: Su basıncında sürekli bir dengesizlik sorunu yaşıyorsanız basınç düzenleyici kullanabilirsiniz.

Makinenizin su giriş hortumu filtre temizliği

Makinenin arkasındaki su giriş musluklarının ucunda ve su giriş hortumlarının musluğa takıldığı uçlarda birer adet filtre bulunur. Bu filtreler, şebeke suyundaki yabancı maddelerin ve kirlerin makineye girmesini engeller. Yabancı maddeler ve kirler biriktikçe filtrelerin temizlenmeleri gerekir.

Su giriş muslukları



Su giriş hortumları ve filtreler



Kirli-temiz su çıkışı



Filtre temizliği nasıl yapılır?

Su giriş hortumlarındaki filtrelerin temizlenmesi için öncelikle makinenin arkasındaki muslukları kapayın. Su giriş hortumlarını bağlantı yerlerinden sola doğru çevirerek sökün. Süzgeç şeklindeki filtrelerin üzerinde oluşan tortuları uygun bir fırçayla iyice temizleyin. Sonrasında lastik (conta) ve filtreleri dikkatlice tekrar yerlerine takarak hortum vidalarını elinizle sıkıp sabitleyin.

Uyarı: Filtre temizliği yetkili servislerin garanti kapsamı dışında kalan bir işlemdir.

Deterjan çekmecesinin ıslak olup olmadığını kontrol edin

Makinenizin ön tarafındaki çekmece ıslakken deterjan koyarsanız, çekmeceye yapışacağından dolayı deterjanın bir kısmı orada kalır. Deterjan koymadan önce çekmeceyi kurulayın.

Deterjan çekmecesi ve çekmece gözünün tavanında bulunan su püskürtme delikleri tıkanmış olabilir. Bu durumu çözmek için makinenizin ön tarafındaki çekmeceyi çekin. Deterjan çekmecesini yerinden çıkarmak için yumuşatıcı koyulan renkli parçaya üstten bastırıp kendinize doğru çekin. Çekmeceyi ve çekmecenin çıkarıldığı bölümün üst tavanındaki su püskürtme deliklerini kullanmadığınız bir diş fırçası yardımıyla temizleyin. Temizleme işi bittikten sonra çekmeceyi kurulayıp yumuşatıcı koyulan renkli parçayı yerine takın ve çekmeceyi çıkardığınız yere tekrar yerleştirerek kontrol edin.

Deterjan çekmecesi temizliği







Deterjanınız ıslanmış veya nemden dolayı topaklanmış olabilir

Kullandığınız deterjan ıslanmışsa veya nemden dolayı topaklanarak akışkanlığını kaybetmişse makine deterjanı almaya başladığında deterjanın bir kısmı çekmecede kalır. Makine deterjanın hepsini alamadığı için yıkama verimi düşer.

Uyarı: Deterjan kapalı kutuda, nemsiz ve kuru bir ortamda saklanmalıdır. Makineniz I no'lu ön yıkama gözüne koyulan deterjanı almamış olabilir. Yıkama programını başlatmadan önce makinenin ön düğmelerinin bulunduğu kısımda yer alan ön yıkama tuşuna (ya da ters E harfi sembolüyle gösterilen tuşa) basmadıysanız makine I no'lu gözdeki deterjanı almaz, sadece II no'lu ana yıkama gözüne koyulan deterjanı alır.

Deterjan çekmecesi



Ön yıkama program düğmesi-1



Ön yıkama program düğmesi-2



Sorun devam ederse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.