Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesi deterjan çekmesinden su akıtıyor

Çamaşır makineniz deterjan çekmecesinden su akıtıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.
Evinizde su tazyiği (basıncı) çok fazla ise su giriş musluğunu bir miktar kısın. Deterjan çekmecesi tam kapanmamışsa kapatın ve deterjan çekmecesi tıkamışsa temizleyip makineyi tekrar çalıştırın.

Evinizde su tazyiği (basıncı) çok yüksek olabilir

Bu durumda herhangi bir musluktan su akışını kontrol edin. Suyunuz çok tazyikli akıyorsa deterjan çekmecesine aşırı miktarda su geldiği için su akıtıyor olabilir. Çamaşır makinenizin arkasındaki şebeke su giriş hortumlarının bağlı olduğu musluklarınızı bir miktar kısın.

Su akışı





Deterjan kutusu tam kapanmamış olabilir. Makinenin ön tarafındaki deterjan kutusunun tam olarak kapandığından emin olun.

Deterjan çekmecesi



Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir. Bu durumda öncelikle makinenizin ön tarafındaki çekmeceyi çekin. Deterjan çekmecesini yerinden çıkarmak için yumuşatıcı koyulan renkli parçaya üstten bastırıp kendinize doğru çekin. Çekmeceyi ve çekmece gözünü kullanmadığınız bir diş fırçası yardımıyla ılık suyun altında temizleyin. Temizleme işi bittikten sonra çekmeceyi kurulayıp yumuşatıcı koyulan renkli parçayı yerine takın ve çekmeceyi çıkardığınız yere tekrar yerleştirerek kontrol edin. Sorun devam ederse müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Deterjan çekmecesi temizleme





Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.