Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesi az su ile yıkama yapıyor

Çamaşır makineniz az su ile yıkama yapıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Makinenizdeki kazanın yıkama sisteminin aşağıda olması nedeniyle az su alıp almadığının ön kapak camına bakarak tespit edilmesi mümkün değildir. Yıkama yapacağınız çamaşırın türüne uygun bir program seçimi yapmaya dikkat edin. Su basıncı düşük ise birkaç saat bekledikten sonra makinenizi tekrar çalıştırmayı deneyin. Eğer deterjan çekmecesine gelen suyun az olduğunu düşünüyorsanız makinenizin su giriş filtrelerini temizleyin.

Tüm kontrolleri yaptıktan sonra sorun devam ediyorsa 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Cam kısımdan neden göremiyorum?

Yeni makine modellerinde tasarımdan dolayı su biriken kısım kazanın alt tarafında kalır. Bu sistemden dolayı camdan bakıldığında su seviyesi görülmez. Su seviyesi kapağın altında gibi görünebilir ancak makineniz yeterli suyu alır ve çamaşırlarınızı başarıyla temizler.

Makine kapağı



Çamaşırın türüne göre program seçimi

Makineniz seçtiğiniz çamaşır türüne ve programın gerektirdiği ağırlıktaki çamaşıra göre su almaktadır. Makineye fazla çamaşır koyulduysa az su aldığı sanılabilir. Çamaşır miktarını seçtiğiniz programa göre ayarlayın.

Uyarı: Daha detaylı bilgi için makinenin model numarası alınarak kullanım kılavuzundan yıkama tablosuna bakılmalıdır.

Su giriş hortumundaki filtre temizliği

Makinenin arkasındaki su hortumlarının musluğa bağlanan ucunda ve su giriş vanalarının içinde bulunan filtreler tıkanmışsa temizleyin. Ardından uygun şekilde tekrar yerine takın. Ayrıca su hortumlarının musluğa ve makineye bağlanan ucunda bir filtre bulunur. Musluğu kapatıp elinizle sola doğru çevirerek bu kısmı açabilir, içindeki filtreyi temizleyip tekrar deneyebilirsiniz.

Su giriş hortumu musluk bağlantısı



Su giriş hortumu lavabo bağlantısı



Kirli-temiz su hortum bağlantıları



Kirli su borusunu çıkarma



Uyarı: Daha detaylı bilgi için makinenin model numarası alınarak kullanım kılavuzundan yıkama tablosuna bakılmalıdır.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.