Arçelik
Arçelik
19.01.2024

Buzdolabı Hata Kodları: Nedir, Nasıl Çözülür?

Buzdolabınızda bir arıza meydana gelmesi, buzdolabı içinde bulunan yiyeceklerin bozulmasına sebep olabilir. Bu nedenle buzdolabınızda herhangi bir hata kodu ile karşılaşırsanız arızanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmeniz oldukça önemli.

“Peki, buzdolabında ortaya çıkan hata kodlarının anlamları nelerdir?” diye merak ediyorsanız gelin, Arçelik buzdolabı hata kodlarını birlikte inceleyelim.

E0: Freezer Bölmesi Hava Sensörü Hatası

E0 hata kodu, freezer bölmesi hava sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E1: Freezer Bölmesi Evaporatör Sensörü Hatası

E1 hata kodu, freezer bölmesi evaporatör sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

E2: Fresh Food Bölmesi Evaporatör Sensörü Hatası

E2 hata kodu, fresh food bölmesi evaporatör sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

E3: Fresh Food Bölmesi Hava Sensörü Hatası

E3 hata kodu, fresh food bölmesi hava sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

E4: Freezer Defrost Sistem Hatası

E4 hata kodu, freezer defrost hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E5: Ortam Sensörü/Nem Sensörü Hatası

E5 hata kodu, ortam sensörü/nem sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E8: Buzmatik Hava Sensörü Hatası

E8 hata kodu, buzmatik hava sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E9: Buzmatik Motor Hatası

E9 hata kodu, buzmatik motor hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E10: Joker Bölmesi Hava Sensörü Hatası

E10 hata kodu, joker bölmesi hava sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E11: Joker Bölmesi Evaporatör Sensörü Hatası

E11 hata kodu, joker bölmesi evaporatör sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E12: Joker Defrost Sistem Hatası

E12 hata kodu, joker defrost sistem hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E13: Freezer Bölmesi Fan Hatası

E13 hata kodu, freezer bölmesi fan hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E14: Joker Bölmesi Fan Hatası

E14 hata kodu, joker bölmesi fan hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E15: Kondanser Fan Hatası

E15 hata kodu, kondanser fan hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E16: Fresh Food Bölmesi Fan Hatası

E16 hata kodu, fresh food bölmesi fan hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E17: Flap Fan Hatası

E17 hata kodu, flap fan hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E18: Biofresh Fan Hatası

E18 hata kodu, biofresh fan hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E19: Flap Hava Sensörü Hatası

E19 hata kodu, flap hava sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

E20: Biofresh Hava Sensörü Hatası

E20 hata kodu, biofresh sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E22-E23: Ping Testi Yapılamadı Hatası

E22 ve E23 hata kodları, ping testi yapılamadı hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

E24: U-1 Kartta Fresh Food Bölmesi Fan Hatası

E24 hata kodu, U-1 kartta fresh food bölmesi fan hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

Buzdolabınızda karşılaştığınız tüm hata kodları için yetkili servis ile iletişime geçmeniz gerekir. Yetkili servis ile iletişime geçmek için 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezini arayabilir ya da “Servis Randevu” sayfası üzerinden randevu oluşturarak teknik destek hizmeti talep edebilirsiniz.