Arçelik
Arçelik
31.05.2024

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?: 5 Adımda Bulaşık Makinesi Temizliği

Zamandan ve sudan tasarruf sağlayarak kirlenen bulaşıkları yıkamak için kullanılan bulaşık makineleri, mutfak hijyenini de önemli ölçüde artırır. Elbette her şeyde olduğu gibi bulaşık makinelerinin de verimli bir şekilde çalışması ve bulaşıkların tertemiz olması için düzenli bakım ve temizlik gerekir.

Mutfaklardaki hijyen kahramanı bulaşık makineleri, bulaşık miktarına bağlı olarak hemen hemen her gün çalıştırılıyor. Zamanla makine içinde yiyecek kalıntıları, yağ, deterjan artıkları ve kireç birikebiliyor. Bu birikintiler ise makineninizin performansını düşürmenin yanı sıra kötü kokulara ve hijyen sorunlarına da yol açabiliyor.

O halde gelin bu sorunlarla karşılaşmamak, bulaşık makinenizin performansını artırmak ve iyi sonuçlar elde etmek için bulaşık makinesi temizliğinin nasıl olması gerektiğini inceleyelim. İlk olarak da bulaşık makinesinin temizliğinin önemi konusundan başlayalım.

Hijyenik Bulaşıklar İçin Bulaşık Makinesi Temizliğinin Önemi        

Hijyenik bulaşıklar elde etmenin en kolay yolu bulaşık makinesi kullanmak. Mutfak için bu denli önemli olan bulaşık makinesinin ömrünü uzatmak ve performansını artırmak için yapılması gereken en önemli şey ise düzenli temizlik.

Bulaşık makinenizin iç ve dış yüzeylerininin doğru bir şekilde temizlenmesi için yapılacak şeyler ise hayli basit. Bu noktada önemli olan düzenli bir şekilde yapabilmek.

Şimdi de bulaşık makinenizi kötü koku ve kirden arındırıp temizleyebileceğiniz bakım ipuçlarına göz atalım.

Daha İyi Çalışan Bir Bulaşık Makinesi İçin Bakım İpuçları

Bulaşık makinenizin daha iyi bir performans göstererek bulaşıklarınızın iyi temizlenmesi düzenli bakımı ve temizliği yapılmasına bağlıdır. Yani siz bulaşık makinenizi düzenli olarak temizleyin ki o da her gün sizin tüm bulaşığınızı hijyenik bir şekilde temizlesin.

Bulaşık makinesini daha önce temizlemediyseniz ya da doğru temizleme ipuçlarını merak ediyorsanız ilk olarak temizlik sıklığının nasıl olması gerektiğine bakalım ardından da temizlik adımlarına geçelim.

Bulaşık Makinesi Hangi Sıklıkta Temizlenmeli?

Bulaşık makinenizin ne sıklıkta temizlenmesi gerektiği, makinenizin kullanım sıklığına bağlıdır. Her gün makinenizi çalıştırıyorsanız aşağıdaki tabloyu takip ederek temizlik takviminizi oluşturabilirsiniz.

Günlük

Haftalık

Aylık

Gerektiğinde

Filtre bölmesinin içindeki ve bulaşık makinesinin altındaki görünür yiyecek parçalarını çıkarın.

Her türlü kirden kurtulmak için kapak kenarlarını ve contayı silin. Ayrıca filtreyi de çıkarıp temizleyin.

 

İç kısmı derinlemesine (özellikle filtre, pervane, conta kısımlarını) temizledikten sonra boş çalıştırın.

Makinenin dışını, kenarlarını ve içini silin. Damlalar varsa temizleyin.

 

Şimdi de bulaşık makinesinin temizlik adımlarını inceleyelim.

Bulaşık Makinesi Temizliğinin Adımları        

Bulaşık makinenizin uzun ömürlü olmasını sağlamak ve her yıkamada mükemmel sonuçlar elde etmek için belirli aralıklarla derinlemesine temizlik yapmanız önemlidir. Düzenli temizlik, makinenizin içindeki tüm parçaların düzgün çalışmasını sağlar ve olası arızaların önüne geçer. Bu adımları takip ederek makinenizin içini ve dışını temizleyebilir, performansını ve hijyenini en üst düzeyde tutabilirsiniz.

Bulaşık makinesi temizliğinin adımlarını ise şöyle sıralayabiliriz:

  1. Adım: Filtre Temizliği

Bulaşık makinesinin filtresi zamanla yiyecek kalıntıları ile dolabilir. Bu durum da bulaşıklarınızın iyi temizlenmesini engelleyebilir. Bulaşık makinesinin iyi bir performans gösterebilmesi için düzenli bir şekilde temizlenmesi önemlidir.

Filtre temizliği yapmak için bulaşık makinesinin altındaki filtreyi yiyecek parçaları veya kalıntılarından temizlemek için dikkatli bir şekilde çıkarın. Filtreyi temizlerken herhangi bir temizlik malzemesi kullanmanıza gerek yok. Ilık su ile temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra yerine aynı şekilde geri takabilirsiniz.

  1. Adım: Pervane Temizliği

Suyun bulaşıklara eşit bir şekilde iletilmesini sağlayan pervanelerdeki delikler zamanla tıkanabilir. Bu şekilde suyun akışı engelleneceği için bulaşıklarınız yeterince iyi temizlenmeyebilir. Pervaneyi temizlemek için deliklerini delici ve kesici olmayan metal bir ince bir çubuktan yardım alabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra makinenizin çalışma performansının arttığını göreceksiniz.

  1. Adım: Kapı Contası Temizliği

Kapı contası suyun dışarı sızmamasını sağlayan önemli bir eleman. Zamanla contanın kenarlarında yemek artıkları ve kirler birikebilir. Bu sebepten conta kısmını haftada bir olacak şekilde temizlemek önemlidir. Ancak temizlik için kesinlike sirke, limon gibi contaya zarar verebilecek maddeler kullanmamanızı öneririz. Islak bir bez yardımıyla nazikçe temizlemeniz yeterli olacaktır.

  1. Adım: Makine Yıkama Programının Kullanımı

Bulaşık makinenizin iç kısmının temizlenmesi için makinenizi boş bir şekilde çalıştırmanız gerekir. Makinenize deterjan koyup uygun programı tercih etmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemle birlikte makineniz iç kısmında kalan kireç ve kir kalıntılarından arınarak daha hijyenik bir görünüme kavuşur. Bu durumda hem makinenizin ömrünü uzatır hem de bulaşıklarınızın temiz olmasını sağlar. Bu işlemi ayda bir kez yapmanızı öneririz.

  1. Tahliye Hortumu Kontrolü

Saydığımız tüm adımlara ek olarak son adımda da makinenizin temiz kalması için tahliye hortumunda kırılma olmadığından emin olmanız gerekir.

Bulaşık makinesi temizleyici arıyorsanız Bulaşık Makinesi Temizlik ve Bakım Ürünleri sayfasına göz atabilirsiniz.

Bu adımları düzenli olarak uygulayarak bulaşık makinenizin bakımını en iyi şekilde yapabilirsiniz. Teknolojik özellikleri sayesinde işlerinizi kolaylaştırıp bulaşıklarınızı en iyi şekilde temizleyecek Arçelik Bulaşık Makinesi Modellerini ise web sitemizde bulabilirsiniz.

İlgili Ürünler

6586 Grion Bulaşık Makinesi
2
  • Enerji Sınıfı : A++
  • Program Sayısı : 8
  • Kapasite : 14
  • Ürün Rengi : Glass Manhattan Grey
  • Bardak Koruma Sistemi : Var
6344 A Bulaşık Makinesi
2
  • Enerji Sınıfı : A+
  • Program Sayısı : 4
  • Kapasite : 14
  • Ürün Rengi : Antrasit
  • Bardak Koruma Sistemi : Var