Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Bulaşık makinesi deterjanı almıyor

Bulaşık makineniz deterjanı almıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Sepetlere yerleştirdiğiniz bulaşıklarınız haznenin önünü kapattıysa deterjan almamış olabilir. Kontrol ederek düzeltin ve tekrar çalıştırın. 

Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.


Pervane temizliği

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında üstte yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan pervaneyi tutup dişli plastik parçasından sola doğru çevirerek çıkarın. Alt sepeti çektiğinizde göreceğiniz diğer pervaneyi de dikkatlice çekerek çıkarın. Pervaneleri musluk altında yıkayarak deliklerini kürdan yardımıyla temizleyin ve tekrar yerlerine takın. Üst sepetin altındaki pervaneyi bağlantı yerine oturttuktan sonra dişli plastik parçayı sağa doğru çevirerek yerine takın. Alt sepetin altındaki pervaneyi yuvasına oturtup hafifçe itin ve yerine oturtun.

Deterjan kapağı kontrolü

Deterjanı makinenize koyduktan sonra hemen yıkama yapmayarak bir süre bekletiyorsanız deterjan haznesinin kapağı yapışır ve yıkama esnasında açılmayabilir. Bu durumu önlemek için yıkama yapmadan hemen önce makinenizin kapağını açarak iç tarafta bulunan hazneye deterjanı koyun.


Sepetlerdeki bulaşık yerleşimi

Bulaşık makinenizin sepetlerine yerleştirdiğiniz tencere, tabak ya da kepçe gibi gereçler deterjan haznesinin önüne gelerek kapağın açılmasına engel olabilir. Bunun için sepetleri kontrol edip deterjan haznesinin önünü kapatmayacak şekilde yerleşim yaptığınızdan emin olun.


Program seçimine göre deterjan kullanımı

Bulaşık makinenizde tablet deterjan kullanıyorsanız ve kısa program seçtiyseniz deterjan erimemiş olabilir. Kısa programlarda toz deterjan kullanmaya dikkat edin.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.