Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Bulaşık makinesi bulaşıkları deterjanlı bırakıyor

Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı deterjanlı bırakıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı deterjanlı bırakıyorsa pervane ve süzgeçleri temizleyerek programı iptal edin ve yeniden başlatın. Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.


Süzgeç temizliği

Süzgeçler tıkalıysa suyu boşaltamayacağı için deterjanlı bırakabilir. Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak, bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında altta yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan bardak şeklindeki süzgeci tutup hafifçe sola çevirerek yerinden çıkarın.

Filtre çıkarma


İki parçadan oluşan bu süzgeci üst kısmında bulunan tırnaklarından ikiye ayırın. İnce süzgecin orta kısmındaki boşluktan tutun ve yukarı doğru çekerek çıkarın.

Süzgeçi açma


Süzgeçleri herhangi bir deterjan kullanmadan musluk altında su ve fırça ile temizledikten sonra kurutun. Kuruttuktan sonra; önce ince süzgeci, sonra iki parçalı bardak şeklindeki süzgeci yerine oturtun ve sıkılaşana kadar sağa doğru hafifçe döndürün.

Yetkili servislerimizden ya da marketlerden alabileceğiniz temizleyici ile makinenizi ayda 1 defa bulaşık koymadan boş çalıştırarak temizleyin.


Pervane temizliği

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında üstte yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan pervaneyi tutup dişli plastik parçasından sola doğru çevirerek çıkarın. Alt sepeti çektiğinizde göreceğiniz diğer pervaneyi de dikkatlice çekerek çıkarın. Pervaneleri musluk altında yıkayarak deliklerini kürdan yardımıyla temizleyin ve tekrar yerlerine takın. Üst sepetin altındaki pervaneyi bağlantı yerine oturttuktan sonra dişli plastik parçayı sağa doğru çevirerek yerine takın. Alt sepetin altındaki pervaneyi yuvasına oturtup hafifçe itin ve yerine oturtun.

Pervane sökme


Ürününüzde tavan pervanesi varsa makinenizin  en üst kısmındaki tavan pervanesini hafifçe yukarı doğru bastırıp sola doğru çevirerek çıkartın. Aynı şekilde temizlediken sonra yuvasına oturtup yukarı doğru hafifçe bastırın ve sağa doğru sıkılaşana kadar çevirin.

Makineyi tekrar çalıştırın.


Deterjan saklama koşulları ve kullanımı

Deterjan saklama koşullarından kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bulaşık makinenizde kullandığınız deterjanınızın bozulmaması için nemli yerlerde bırakmamaya ve hava almaması için kapalı olarak saklamaya özen gösterin. Deterjanın hazneye yapışıp nemlenmemesi için yıkama başlatılmadan önce ve hazne kuruyken koyulmasına dikkat edin.

Makineye çok bulaşık yerleştirmediyseniz hazne içinde 15 yazan seviyeye kadar; makineyi kirli ve tam dolu olarak çalıştıracaksanız 25 yazan seviyeye kadar deterjan ilave edip tekrar çalışıtırın.

Deterjan ekleme


Program iptali

Program takılı kalmış olabilir. Makinenizi açma-kapama düğmesinden açın ve elektrik geldiğinden emin olun. Makinenizde tuşların olduğu bölümün üzerinde yer alan Başla/İptal yazan düğmeye parmağınızı 3 saniye basılı tutun. Yıkama kurutma ışıkları yanıp sönecek ve yaklaşık 2 dakika içinde "Bitti" ışığı yanacak ya da ekranda "End" yazısı çıkacaktır. Sonrasında makineyi kapatıp açıp yeniden program seçip makinenizi çalıştırın.

Program iptali

Sepet yerleşimi

Sepetlere yanlış ya da çok fazla yükleme yapmış olabilirsiniz.

Bulaşık makinenizin temiz yıkama yapması için öncelikle çok kirli ve büyük boyutlu bulaşıkları alt sepete, küçük boyutlu ve hafif bulaşıkları üst sepete yerleştirin.

Bulaşıklarınızı iç içe, kaseler ters dönmüş şekilde ya da birbirini kapatacak şekilde yerleştirmemeye özen gösterin.

Bulaşık yerleşim düzeni (alt kat)

Bulaşık yerleşim düzeni (üst kat)
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.