Arçelik
Arçelik
5.01.2024

BKK 2505 ve K-2705 model ekmek yapma makinesi programları

BKK 2505 ve K-2705 model ekmek yapma makinesindeki programları aşağıda görebilirsiniz.
Standart Ekmek/Normal Beyaz Ekmek

Normal ekmek ve hazır ekmek karışımı için kullanılabilir. Aynı zamanda "bip" sesinden sonra istediğiniz malzemeyi (Zeytin, üzüm, müsli gibi) ekleyebilirsiniz.

Köy Ekmeği

Bu programda ekmeğin kabuğu daha gevrek, yoğunluğu daha hafif olacaktır.

Tam Buğday Ekmeği

Bu programda tahılın genleşmesini sağlamak için daha uzun bir ön ısıtma süresi vardır.

Hızlı

Ekmek boyutunda seçim yapılamaz. Normal ekmeğin pişirilmesi içindir. Bu programda pişirilen ekmek genellikle yoğun olur ve normal programlara göre daha küçüktür.

Ultra Hızlı I

Pişirme süresi 2 saat 10 dakikadır. Ekmek malzemelerine eklediğiniz suyun sıcaklığının 45-50 santigrat derece arasında olması gerekir.

Ultra Hızlı II

Pişirme süresi yaklaşık 1 saattir. Bu program ile "Büyük (II)" boyutunda ve sadece normal beyaz ekmek pişirilebilir. Ekmek malzemelerine eklediğiniz suyun sıcaklığının 45-50 santigrat derece arasında olması gerekir.

Reçel Hazırlama

Reçel ve marmelatları kaynatmak için kullanılan programdır. Hazırlanışı: Çilekler veya vişneleri temizleyip uygun şekilde keserek hazneye koyun. Ayrı bir kapta 3 büyük ölçü kaşığı toz şeker ve ½ paket reçel yapma katkısını iyice karıştırın. Hazne içindeki malzemelere şeker ilave edip 3 saat bekleyin. Daha sonra ayrı bir kapta hazırlanan şekerli reçel yapma katkısını hazneye koyun ve çilek için 50 mililitre, vişne için 100 mililitre su ilave ederek programı seçip başlatın.

Kepek Ekmeği

Kepek ekmeği pişirmek için kullanılan programdır. Ekmek malzemelerini hazırlarken kepekli un ile beyaz unu ayrı bir kapta iyice karıştırıp kullanın.

Kek Pişirme

Hazır kek karışımı ya da elinizdeki kek tarifine göre pişirebilirsiniz. Hazırlanışı: Ayrı bir kapta önce yumurta, yağ ve süt mikserle iyice karıştırılır; şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek kek hamuru kıvamına ulaşana kadar karıştırılır ve işlem tamamlanır. Daha sonra hamur hazneye karıştırma kolu takmadan dökülür ve makine kek pişirme programına alınarak başlatılır. Makine içerisine malzemeleri tarifinde belirtilen şekilde karıştırıp, kek pişirilmeye hazır bir hamur haline getirerek koyun.

Sandviç Ekmeği

Bu program hafif yoğunlukta ve daha ince kabuklu ekmek pişirmek içindir.

Hamur Hazırlama

Sadece yoğurma ve kabartma işlemini yapar, pişirme yapmaz. Daha sonra şekil vereceğiniz hamurları yapmak için kullanabilirsiniz.

Fırınlama

Sadece pişirme işlemi yapar. Aynı zamanda başka bir programda pişirme süresini uzatmak için de bu program kullanılabilir.

K 2705 ekmek yapma makinesi parçaları


K 2705 Program gösterge ekranı
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.