Arçelik
Arçelik
10.01.2024

Banyo Dekorasyon Fikirleri

Evlerin rahatlama ve arınma durağı olan banyolar, genel olarak dekorasyon söz konusu olduğu zaman son sıralarda kendine yer bulabiliyor. Oysa banyoda enerjinin ve o enerjiyi veren dekorasyonun gözünüze hitap etmesi de önemli bir detay. Bakımınıza ayırdığınız vakti daha keyifli hale getirecek, her bakışta içinizi açıp sizi rahatlatacak bir banyoya ne dersiniz? Cevabınız “evet” ise ve evinizi bir bütün olarak ele alıp dekorasyon konusuna banyoyu dahil etmeyi düşünüyorsanız önerilerimiz sizin için geliyor!

Banyo Dekorasyon Fikirleri

Her evin banyosu kendine has. Küçük banyolarda yerden tasarruf sağlayacak seçimler yaparak, büyük banyolarda da rahatça istediğiniz banyo modelini uygulayabilirsiniz. Tabii büyük olduğu zaman da ferahlıktan uzaklaşmamak için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Depolama alanları da banyoların olmazsa olmazı. Seçip değerlendirmek için ilham arıyorsanız öncelikle küçük banyo tasarımından başlayalım.

Küçük Banyo Tasarımları

Banyonuz küçükse fonksiyonel ve yalın tasarımlardan yana tercihlerde bulunabilirsiniz. Depolama alanlarınızı banyonuza uygun seçerek verimli alanlar yaratabilirsiniz. Lavabo dolapları ve yer kaplamayan duş seçimleri işinizi hayli kolaylaştıracak. Örneğin duvara monte banyo dolaplarını tercih edebilir, bakım ürünlerinizi ve havlularınızı burada depolayabilirsiniz. Aynı zamanda depolama alanınızı genişletmek adına raf sistemleri ve kancalar kullanabilirsiniz. Küçük banyonuzda daha geniş ve ferah bir ortam yaratabilmek için açık ve pastel tonlarda fayans kullanabilir, buna uygun bir tasarım seçebilirsiniz.

Aydınlatma elemanlarını doğru kullanarak da bu ferahlığı destekleyebilirsiniz. Tasarruflu LED aydınlatma elemanları tercih edebilirsiniz.

Modern Banyo Tasarımları

Modern banyo tasarımlarında genellikle daha minimalist, köşeli ve yuvarlak tasarımlar tercih ediliyor. Var olan alanı -özellikle ıslak alanları- daraltmayan, karakteristik ve doğal renkler kullanılarak modern bir görünüm yakalanıyor. Banyonuz için seçeceğiniz seramik, karo, lavabo ve duş sistemlerinde tasarım olarak benzerlik yakalamanızın, modern bir banyo tasarlamak için izlemeniz gereken önemli adımlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Klasik çizgilerin dışında özgün ve banyoya adım attığınızda sizi rahatlatacak tasarımları tercih edebilirsiniz.

Küvetli Banyo Modelleri

Banyonun büyüklüğüne bağlı olarak küvetlerin ayaklı, çift taraflı, yuvarlak köşeli ya da daha keskin hatlara sahip dikdörtgen modellerine göz atabilirsiniz. Küvet tercihinizi belirlerken banyonuzun büyüklüğünün yanı sıra şekli de önem taşıyor. Dar ve uzun bir banyonuz varsa çift taraflı bir küvet yerine duvarla bütün olan bir model tercih edebilirsiniz. Ayrıca geniş bir pencereniz varsa küvetinizi önünde konumlandırıp doğal ışıktan faydalanabilirsiniz.

Tasarımı Güçlendiren Tekstil Ürünleri

Banyo tasarımları gün geçtikçe daha fazla seçeneğe sahip olmaya devam ediyor. Trend ise modern ve renkli çizgilerden yana. Banyo tasarımlarındaki bu çizgiyi pekiştirmek için kullanılacak banyo tekstil ürünleri de dekorasyon için önemli bir yere sahip. Banyonuzun modern görünüşünü, tekstil ürünleriyle tamamlayabilirsiniz. Havlular, bornozlar, paspaslar… Pek çok farklı çeşide sahip banyo tekstil ürünü bulunuyor. Tercihlerinizi yaparken tasarıma uygunluğunun yanı sıra cilde dost ve yıkanmaya karşı dayanıklı olmasına da dikkat etmenizi öneririz. 

Banyonuzu yaşayan bir yer haline getirecek dekorasyon önerilerimizin sonuna geldik. Tasarımın yanı sıra banyonuzda keyifli bir duş alabilmek için termosifon arıyorsanız korozyona (kireçlenme, paslanma vb.) karşı koruma sağlayan Arçelik termosifon modellerine göz atabilirsiniz.

İlgili Ürünler

T 7365 B Standart Termosifon
1
  • Kapasite : 65 L
  • Isıtma Gücü : 1800 W
  • Ekonomi Programı : Var
  • Korozyona Karşı Koruma : Var
T 7365 E BS Dijital Termosifon
1
  • Kapasite : 65 L
  • Isıtma Gücü : 3000 W
  • Lejyonella Koruma Fonksiyonu : Var
  • Ekonomi Programı : Var
  • Korozyona Karşı Koruma : Var
T 7350 B Standart Termosifon
1
  • Kapasite : 50 L
  • Isıtma Gücü : 1800 W
  • Ekonomi Programı : Var
  • Korozyona Karşı Koruma : Var