Arçelik
Arçelik
31.05.2024

Arçelik Telve’lerdeki Teknolojiler Nelerdir?

Türkiye’nin ilk Türk kahve makinesi olan Arçelik Telve, 20 yıldır Türk kahvesi tutkunlarının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Geleneksel Türk kahvesi pişirme yöntemlerini modern teknolojilerle buluşturan Arçelik Telve, kahve severlere hem pratik hem de lezzetli bir deneyim sunuyor.

Bu yıl 20. yaşını kutlayan Telvenin başarısı ise elbette sahip olduğu yenilikçi teknolojilerden geçiyor. Arçelik Telve’nin sunduğu bu gelişmiş teknolojiler, kahve keyfinizi en üst seviyeye çıkarmak için tasarlanıyor. Her bir teknoloji kahve pişirme sürecini optimize ederek lezzetli ve ideal kıvamda kahve deneyimi sunmayı başarıyor.

Geleneksel Türk kahvesi hazırlamanın modern ve pratik yolunu keşfetmek için Arçelik Telve’nin kullandığı teknolojilere göz atmakta fayda var. Gelin birlikte bol köpüklü geleneksel Türk Kahvesi’nin teknolojiden geçen yolunu izleyelim.

İndüksiyon Isıtma Teknolojisi

İndüksiyon teknolojisi, 3 boyutlu pişirme yaparak kömür ateşinde pişirilen kahve lezzetini yakalar. Geleneksel ısıtma yöntemlerine göre kahvenin ideal derecede pişmesini sağlamasının yanı sıra, kahve pişirme süresini kısaltır ve kahvenin aromasının en iyi şekilde korumasına da destek olur. Ayrıca indüksiyon ısıtma ile ısıtma elemanları kahveyle doğrudan temas etmediği için güvenli bir pişirme yöntemi de sunar.

Spinjet Teknolojisi (Su Püskürterek Karıştırma)

Spinjet teknolojisi, suyun kahveyle mükemmel bir şekilde karışmasını sağlayan inovatif bir özellik. Bu teknoloji, suyu basınçlı bir şekilde püskürterek kahveyi homojen bir şekilde karıştırıp kahveden her yudumda eşsiz bir tat ve doku elde edilmesini sağlar. Yani kahve partiküllerinin suyla tam olarak karışmasına destek olarak kahvenin aromasını ve lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarır.

Spinjet teknolojisi ile Telve, kahvenin lezzet profilini en üst seviyeye çıkarmayı ve her fincanda aynı kaliteyi sunmayı başarır.

Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme)

Arçelik Türk kahvesi makinesi Telve, Anti Spill teknolojisi ile Türk kahvesi hazırlamanın belki de en zorlayıcı kısmı olan taşmayı önlemek için geliştirildi. Bu özellik ile kahvenin taşmasını engelleyerek hem mutfak temizliğini kolaylaştırır hem de kahvenizin en iyi şekilde pişmesini sağlar.

Geleneksel kahve pişirme yöntemlerinde kahvenin başında durarak taşmasını önlemek için sürekli kontrol etmek gerekebilir. Anti Spill teknolojisi ise bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıca sensörleri ve otomatik kontrol mekanizmaları sayesinde, kahve her seferinde ideal miktarda ve kıvamda pişiyor.

Anti Spill teknolojisi sayesinde kahvenizin pişmesini taşma endişesi olmadan izleyebilirsiniz.

Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama)

Cook Sense teknolojisi kahvenizin ideal kıvama gelmesini sağlar. Bu teknoloji ile pişme süresini ve sıcaklığını hassas bir şekilde ölçer. Bu şekilde de pişirdiğiniz kahvenin her seferinde aynı mükemmel sonucu vermesini garanti eder. Geleneksel yöntemlerde, kahvenin başında durup pişme sürecini sürekli gözlemlemek gerekebilir. Ancak Cook Sense teknolojisi bu süreci otomatik hale getirir.

Kahvenin piştiğini, köpük seviyesini ve rengini algılayarak pişirme işlemini tam zamanında sonlandırır. Böylece kahvenin aşırı pişmesi veya yanması engellenir.

Cooksense teknolojisi ile fincanda ideal kıvamda, lezzetli bir Türk kahvesi elde etmek mümkün!

CookSensePro Teknolojisi

Telve ailesinden K 3700 Telve Pro Türk Kahve Makinesi’nde yer alan CookSensePro teknolojisi, kullanım ömrü boyunca ideal kıvamda kahve için daha kolay temizlik imkanı ve daha uzun ömür sunar. Kahve köpüğünün her seferinde mükemmel seviyede kalmasını sağlayan çift sensör ise hem cihazın kullanım ömrünü uzatır hem de pişirme hassasiyeti artırır. Kahvenin en ideal kıvamda pişmesini sağlayan Cook Sense sensör teknolojisi şimdi daha uzun ömürlü.

Ayrıca Arçelik Kahve Makinesi Telve’nin bu teknolojilerinin yanı sıra “Otomatik Su Alımı”, “Su Miktarını Belirleme” ve “Fincan Boyutu Seçimi” gibi özelliklerinin de bulunduğunu hatırlatalım.

Geleneksel Türk kahvesi pişirme yöntemlerini günümüz teknolojisi ile buluşturan Arçelik Telve’nin bol köpüklü ve lezzetli kahveleri pişirirken kullandığı yöntemlerden bahsettik. Siz de Türk kahvesini ideal kıvamda içmek isterseniz Arçelik Telve Modellerini web sitemizden inceleyebilirsiniz.

İlgili Ürünler

K 3300 Mini Telve Siyah Türk Kahve Makinesi
5
  • Fincan Kapasitesi : 3
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
TKM 3341 Telve-X Antrasit Türk Kahve Makinesi
31
  • Fincan Kapasitesi : 5
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var