Arçelik
Arçelik
18.01.2024

Evde Yoğurt Yapma Zamanı: Arçelik Teknolojisi İle Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Yoğurt hem kemik gelişimini destekleyen hem yemekleri zenginleştiren bir gıda. Üstelik dışarıdan almak yerine taze bir alternatif olarak kolay bir şekilde evinizde yapabiliyorsunuz. Elde mayalama işleminin zorluğu gözünüzde büyümesin. Çünkü artık yoğurt makineleri ile evde yoğurt yapmak oldukça kolay. Üstelik yoğurt makineleri elde mayalama işlemine kıyasla çok daha yüksek probiyotik içerikli yoğurt elde etmenizi sağlıyor.

Yoğurt Makinesi Nasıl Kullanılır?

Elde mayalama işlemine kıyasla çok daha pratik olan yoğurt makineleri oldukça kolay kullanım prensiplerine sahiptir. Arçelik Yoğurt Makinesi modelleri genel olarak şu şekilde kullanılır:

  • İlk olarak ürünü çalıştırır, kontrol panelinden de mayalayacağınız yoğurdun çeşidini seçersiniz.
  • Ardından tat tercihi yapabilirsiniz. Arçelik Yoğurt Makinesi çeşitlerinde tatlı, normal ve ekşi olmak üzere üç tat seçeneği bulunur.
  • Program ve tat seçimi yaptıktan sonra yoğurt makineniz ürün kabında yer alan sütün sıcaklığını ölçmeye başlar. Süt sıcaklığının ölçülmesi ortalama 25 saniye sürer ve işlem bitiminde sütün derecesi, makinenin üzerindeki ekranda görülebilir. Bu aşamadan sonra mayalama işlemi için iki ayrı yöntem bulunur.

Eğer soğuk süt ile mayalama yapacaksanız makinenizin kontrol panelinde “Maya Ekle” ibaresi belirir ve “Başlat” ibaresi yanıp söner.

Sıcak süt ile mayalama yapacaksanız “Başlat” ikonu yanıp söner ve siz bu butona basarak soğutma işlemini başlatırsınız. Süt, yoğurt makinesi tarafından uygun mayalanma sıcaklığına ulaşana kadar soğutulur. İdeal sıcaklığa ulaştığında ise kontrol panelinde bu kez “Maya Ekle” ibaresi belirir ve “Başlat” ibaresi de yanıp söner.

  • Mayayı eklemek için makinenizin kapağını açıp mayayı ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra kapağı kapatabilirsiniz.
  • Mayayı ekleyip kapağı kapattıktan sonra kontrol panelinde “Başlat” butonu yanıp sönmeye başlayacaktır. Bu butona basarak mayalama sürecini başlatabilirsiniz.

Mayalanma işlemi tamamlandığında yoğurt makinenizden “Hazır” sesi duyulur ve bu sesi duymama ihtimalinize karşılık kontrol panelinde de “Hazır” ibaresi aktifleşir.

Püf Noktaları ile Makinede Yoğurt Yapma

Yoğurt makinesi kullanarak doğru lezzete ulaşmanın pek çok püf noktası var. Şimdi, bunlara yakından bakalım:

  • Probiyotik yoğurt yapacaksanız mayalama aşamasında probiyotik kültür içeren maya kullanmanız gerekir. Aksi takdirde geleneksel yoğurt elde edersiniz.
  • Mayalanma işlemi bittikten sonra yoğurt makineniz “Hazır” ikazını verdiğinde yoğurdu soğutmak için buzdolabına koyabilir veya yoğurdunuzun makine içinde ideal soğuklukta tutulmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tatlı yoğurt yaptıysanız 1.5 saat, normal yoğurt yaptıysanız 4 saat, ekşi yoğurt yaptıysanız ise 6 saat soğuk tutma süresine uymanız gerekir. Tat kaymasının olmaması için yoğurdunuzu ilgili süre boyunca buzdolabında muhafaza etmenizi öneririz.
  • “Hazır” uyarısı verildikten sonra henüz sıcak hâldeyken yoğurdunuzun beklenen seviyede katı görünmemesi olağan bir durumdur. Buzdolabında 12 saat bekleyen yoğurt ideal kıvama erişecektir.

En İyi Yoğurt Makinesi Önerileri

Siz de evde yoğurt yapmak için yoğurt makinesi arayışındaysanız sizin için iki ürün önerimiz var.

Elde mayalamaya kıyasla 6 kata kadar daha fazla probiyotik içerikli yoğurt elde etmeyi sağlayan YM 9242 Tadı Var; farklı çeşitlerde yoğurt ve kefir yapımını da kolaylaştırıyor. Geleneksel yoğurt, probiyotik yoğurt, süzme yoğurt ve kefir çeşitlerini ideal sıcaklık ve süre ayarlarıyla ideal kıvamda ve aradığınız lezzette yapabilirsiniz. Üstelik bu yoğurt makinesi, 3 litrelik metal kabı ve 7x250 ml cam kapları ile farklı ihtiyaçlara dönük en uygun kapasiteleri sunuyor. Bütün bu aksamlara ek olarak süzme yoğurt aparatı gibi yoğurt severleri mutlu edecek ileri düzey detaylar barındırıyor.

Lezzet Sensörü özelliği ile tatlı, normal ve ekşi olmak üzere farklı tatlarda yoğurt yapabilirsiniz. Cam kaplar ile bu sensör yardımıyla her seferinde tam istediğiniz tadı yakalayabilirsiniz.

Eğer yoğurt yapımı için kaynar süt kullanırsanız YM 9242 Tadı Var ile sütü mayalama sıcaklığına kadar soğutmanıza veya mayalamanın ardından dolaba kaldırmanıza gerek yok. Çünkü bu cihazda ileri soğutma teknolojisi bulunur. Böylece otomatik soğutma fonksiyonunu kullanabilir, mayalama sonrasında da hemen buzdolabına kaldırmanıza gerek kalmayan soğutma fonksiyonu ile mayalanmış yoğurdunuzu uygun sıcaklıkta muhafaza edebilirsiniz.

Benzer bir mantıkla geliştirilmiş ileri ısıtma teknolojisi de yoğurt yapım sürecinizi kolaylaştırıyor. Farklı kaplarda veya miktarlarda olsa bile homojen sıcaklık dağılımını sağlayan ileri ısıtma teknolojisi, yüksek kapasiteli ısıtma sistemi sayesinde soğuk sütü ocakta ısıtmanıza gerek kalmadan mayalama sıcaklığına kadar ısıtabilir.

Yoğurt yapımında en önemli noktalardan biri, mayalanacak sütün ideal sıcaklığa gelmiş olması. YM 9242 Tadı Var ile bu kritik eşiği kolayca fark edersiniz; çünkü yoğurt makinesi, hassas sıcaklık kontrolü ile mayalanacak süt ideal sıcaklığa geldiğinde otomatik olarak haber verecek şekilde tasarlandı.

Üstelik Arçelik HomeWhiz teknolojisini kullanarak uygulama üzerinden seçimlerinizi yapıp mayalama işlemini bulunduğunuz konumdan başlatabilir ve mayalama aşamalarını da online olarak takip edebilirsiniz.

Pratik biçimde yoğurt yapımı için başvurulabilecek gündelik bir makine olarak tasarlanan YM 3200 Tadı Var ile elde mayalamaya kıyasla 6 kata kadar daha fazla probiyotik içerikli yoğurt elde edebilirsiniz.

250 ml kapasiteye sahip 7 cam kabı olan YM 3200 Tadı Var, farklı ihtiyaçlara en uygun kapasitede sonuç sunan yoğurt yapma performansına sahip. Üstelik mayalanacak sütün ideal sıcaklığa geldiğini otomatik olarak haber veren hassas sıcaklık kontrolü ve yüksek kalitede yoğurt / kefir yapımı için soğuk sütü ocakta ısıtmanıza gerek kalmayacak ileri ısıtma teknolojisi ile kullanım kolaylığı prensiplerini başarıyla uyguluyor.

Geleneksel yoğurt, probiyotik yoğurt ve kefir çeşitlerini ideal sıcaklık ve sürede en iyi kıvamda ve aradığınız lezzette yapmanızı sağlayan YM 3200 Tadı Var; tatlı, normal ve ekşi yoğurtları istediğiniz tatta elde edebilmenizi sağlayan lezzet sensörüne de sahip. Böylece her yapımda istediğiniz yoğurt tadını yakalayabilirsiniz.

Siz de Arçelik Yoğurt Makinesi çeşitleri arasından ihtiyaç duyduğunuz kapasite ve teknik özelliklere sahip ürünü kolayca sipariş vererek evde yoğurt yapmanın lezzetini şimdi yakalayabilirsiniz!

İlgili Ürünler

YM 9242 I Tadı Var® Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi
34
  • Kapasite : 3 L
  • Tek Kişilik Yoğurt Kabı : Var
  • Dijital Kontrol Ekranı : Var
  • Yoğurt Kabı Malzemesi : Cam
  • Zamanlama Özelliği : Var
YM 3200 I Tadı Var® Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi
1
  • Kapasite : 3 oz
  • Tek Kişilik Yoğurt Kabı : Var
  • Dijital Kontrol Ekranı : Var
  • Yoğurt Kabı Malzemesi : Cam
  • Zamanlama Özelliği : Var