Arçelik
Arçelik
11.06.2024

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü Ürün İncelemesi

Hayatın temposuna ayak uydurmaya çalışırken pratik ve zaman kazandıran çözümler gündelik yaşamı hayli kolaylaştırıyor. Ütü konusunda da geleneksel ütülerinden farklı olarak buhar kazanlı ütüler, yüksek buhar gücü ve geniş su tankları sayesinde ütü yapmayı hem daha hızlı hem de daha kolay hale getiriyor.

Kısa zamanda kusursuz sonuçlar elde edebileceğiniz bir ütü arıyorsanız Aria™ MasterPro BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü işlerinizi kolaylaştırabilir.

O zaman gelin, Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü ile kusursuz ve zahmetsiz ütü deneyiminin kapılarını birlikte aralayalım ve ürün incelemesine geçelim.  

Güçlü Buhar Gücü

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü, 8 Bar buhar gücü ile sürekli buhar sağlayarak ütü yapmayı zahmetsiz hale getirmenin yanı sıra en inatçı kırışıklıkları bile hızlı bir şekilde açmanızı sağlar, böylece ütü yaparken harcadığınız zamanı da minimuma indirir.

3000 W gücü ile Aria™ Master, hızlı ısınma süresi ve hassas ütüleme yeteneği sunarak ütüleme sürecini daha verimli ve keyifli hale getirir. Kalın ya da hassas kumaş türü fark etmeksizin her türlü kumaşı kolaylıkla ütüleyebilirsiniz.

Etkileyici Taban Teknolojisi

SuperGlide Seramik Tabanı sayesinde homojen sıcaklık dağılımı ve kusursuz ütüleme sağlar.

Uzun ömürlü kullanım sağlar ve ütünüzün performansını yıllarca korur. Yenilikçi taban teknolojisi ile her ütülemede kusursuz bir sonuç elde edebilir, en hassas kıyafetlerinizi bile kaygı duymadan gönül rahatlığı ile ütüleyebilirsiniz.

Yoğun Buhar Gücü

Arçelik Ultra Hijyen Serisi Buhar Kazanlı Ütü, yoğun buhar programıyla kıyafetlerinizdeki bakteri ve virüslerin* % 99,9’unu öldürür. Hassas ciltler ve bebek giysileri için mükemmel bir çözüm sunan buharın derinlemesine nüfuz etme yeteneği, sadece kırışıklıkları açmakla kalmaz aynı zamanda hijyenik bir temizlik de sağlar.

*Buhar kazanlı ütü Smart kademede 30 saniye buharlı olarak uygulanması durumunda buhar ve 100°C üzeri taban sıcaklığı ile Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Candida albicans ve Aspergillus niger ile Bovine coronavirüs, Poliovirus type 1, Adenovirus type 5 ve Murine norovirus mikroorganizmalarının %99,9’unu öldürmektedir.

Akıllı Ütüleme Modu

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü, Akıllı Ütüleme Modu sayesinde ütüleme sürecini her zamankinden daha kolay ve güvenli hale getirir. Akıllı Ütüleme Modu, ütülediğiniz kumaşı otomatik olarak algılar ve o kumaş için en uygun sıcaklık ve buhar miktarını kendisi ayarlar. Bu sayede de farklı türdeki kumaşlar arasında geçiş yaparken sıcaklık ayarını manuel olarak değiştirmenize gerek kalmaz. Pamuk, ipek, yün veya sentetik kumaş… Kumaş türü fark etmeksizin Akıllı Ütüleme Modu ile her türlü kumaşı nazikçe ve etkin bir şekilde ütüleyebilirsiniz.

Hafif Ütü

900 gram ağırlığı ile kolay ütüleme imkanı sunar. Özellikle uzun süreli ütüleme seanslarında oluşabilecek el ve bilek yorgunluğunu minimize eder. Ergonomik tasarımı ve dengeli yapısı sayesinde ütüleme işlemi sırasında daha az efor sarf ederek daha rahat bir ütüleme deneyim yaşarsınız.

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü’nün hafif ütüsü ile ağır ütülerin getirdiği yükten kurtulun ve ütü yapmayı keyifli bir hale getirmek mümkün. Artık ütü yapmak hafifliği ve kullanım kolaylığı ile her zamankinden daha hızlı ve zahmetsiz olacak.

Otomatik Kapanma Özelliği

Otomatik Kapanma özelliği sayesinde prizde unutmalara karşı güvenliğiniz için geliştirilmiş otomatik kapanma sistemine sahiptir.

Ütünüzün prizde unutulması durumunda oluşabilecek tehlikeleri önlemek amacıyla geliştirilen bu özellik sayesinde, 10 dakika boyunca herhangi bir düğmesine basılmazsa ütü otomatik olarak kapanır. Böylece hem enerji tasarrufu sağlar hem de olası yangın risklerini en aza indirir.

Evden aceleyle çıkmanız gerektiğinde veya ütü yaparken başka işlerle ilgilenmek zorunda kaldığınız durumlarda ütünüzün açık kalıp kalmadığı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Arçelik Aria™Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü’nün Otomatik Kapanma sistemi, cihazın kullanımdan sonra kendini kapatarak hem güvenliği hem de rahatlığı bir arada sunar.

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü ile ütü yapmanın güvenli ve stressiz yolunu keşfederek içiniz rahat bir şekilde gündelik işlerinize odaklanabilirsiniz.

Turbo Mod

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü, kalın kumaşlar ve zorlu kırışıklıklar için özel olarak geliştirilmiş Turbo Mod özelliğine sahip. Bu modda ütüleme yaptığınız zaman 12 dakika boyunca maksimum performansta buhar elde edebilirsiniz. Böylece en inatçı kırışıklıklar bile zahmetsizce açılır. Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü için yoğun bir yaşam temposuna sahip olanlar ve ütüleme işlemini hızlıca tamamlamak isteyenler için ideal diyebiliriz.

Dik Buhar Özelliği

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü, sadece yatay yüzeylerde değil aynı zamanda dikey konumda da etkili buhar sağlayan Dik Buhar özelliğine sahip. Bu özellikle perdeleri ve askıdaki giysileri kolay bir şekilde ütüleyebilirsiniz.

Cihazı giysi ve perdelerden 15-30 cm uzaklıkta tutarak güçlü buharın kumaşa derinlemesine nüfuz etmesini sağlayın ve kırışıklıkları zahmetsizce açabilirsiniz. Bu sayede, ağır ve büyük kumaşları ütü masasına taşımak zorunda kalmadan dik konumda ve pratik bir şekilde ütüleyebilirsiniz.

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü’nün özelliklerini detaylı bir şekilde paylaştık şimdi de ütüleme ipuçlarına geçelim.

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü, Ütüleme İpuçları

Buharlı kırışık giderici ütü ile kıyafetleri kısa sürede ve pratik şekilde ütülemek mümkün. Bu ütüleme işlemi için işinize yarayarak ipuçlarını ise şöyle sıralayabiliriz.

  • Cihaz kısa sürede ısındığı için sentetik ve ipek gibi hassas kumaşları düşük sıcaklık ayarlarında ütüleyebilirsiniz.
  • İpek gibi parlama riski taşıyan kumaşları ters çevirerek veya cihazın "Smart" modunu kullanarak ütüleyebilirsiniz.
  • Kadife gibi kumaşları ütülerken hafif basınç uygulamanız ve daima tek yöne doğru ütülemeniz öneririz.
  • Renkli ipek kumaşlarda buhar kullanımı lekelere yol açabilir. Bu nedenle buhar kullanmaktan kaçınmanız gerekir.
  • %100 saf yün kumaşları buhar kullanılarak rahatlıkla ütüleyebilirsiniz.
  • Yünlü kıyafetlerin ütülenmesi sırasında parlamayı önlemek için giysileri ters çevirerek ütüleyebilirsiniz.

Şimdi de buhar kazanlı ütüden iyi bir performans almanız ve ürünün ömrünü uzatmanız için yararlanabileceğiniz kullanım önerilerine geçelim.

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü Kullanım Önerileri

Arçelik Aria™ Master BKU 9130  Buhar Kazanlı Ütü’yü kullanırken dikkat etmeniz gereken hususları aşağıda sıraladık:

  • Buhar istasyonunu suya veya diğer sıvıların içerisine daldırmamalısınız. Cihaza asla sirke, kireç çözücü, kola, parfüm veya diğer ütülemeye yardımcı maddelerden koymamalısınız.
  • Cihazın etrafını ve tabanını temizlemek için benzin, solvent, aşındırıcı temizleyici veya sert fırça kullanmamanızı öneririz.
  • Cihazınızı akan suyun altına tutup yıkamayın veya su ve diğer sıvıların içerisine daldırmamalısınız.
  • Yaklaşık 10 ütüleme seansı sonrasında kirecini temizlemeniz gerekir.
  • Her ütülemeden sonra buhar kazanındaki suyu mutlaka boşaltmalısınız.
  • Ütünüz için musluk suyu kullanabilirsiniz. Ancak kullandığınız suyun kireç derecesi yüksek ise içme suyu ile karıştırarak kullanmanız kireç oluşumunu azaltacaktır.

Şimdi sıra geldi, buhar kazanlı ütünün genel özelliklerine!

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü Genel Özellikleri

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü’nün genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Ölçüler

  • Ağırlık: 5.8 kg
  • Derinlik: 22 cm
  • Genişlik: 43 cm
  • Yükseklik: 32 cm

Özellikler

  • Güç: 3000 W
  • Basınç: 8 bar
  • Sürekli Buhar: 165 gr/dk
  • Şok Buhar: 600 gr/dk
  • Su Haznesi: 1.8 L
  • Buhar Hortum Uzunluğu: 1.6 m
  • Kordon Uzunluğu: 1.6 m
  • Taban: SuperGlide Seramik Taban

Fonksiyonlar

  • Dikey ütüleme
  • Su tankı çıkma özelliği
  • Kullanım esnasında su doldurma özelliği
  • Kilitleme mekanizması
  • Dijital gösterge

Arçelik Aria™ Master BKU 9130 Buhar Kazanlı Ütü’den detaylı bir şekilde bahsettik. Siz de evdeki ütü işlerinizi kolaylaştıracak etkili bir yardımcı arıyorsanız Arçelik Buhar Kazanlı Ütü Modellerine göz atabilirsiniz.