Arçelik
Arçelik
1.07.2024

Mutfakta Çeyiz Hazırlıkları: Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Evlenecek çiftler yeni kuracakları yuvaları için heyecan ve telaşla çeyiz hazırlıkları yaparken karar vermeleri gereken pek çok konu bulunur. Salon mobilyaları, yatak odası takımları, beyaz eşya seçimleri… Uzayıp giden bu çeyiz listesi içerisinde seçimleri pek çok farklı kriter belirler.

Evin kalbi olan mutfaklar, özellikle yemek yapmayı sevenlerin en çok vakit geçirdiği alanlardan biri. Yeni ev kuracak çiftler mutfakları için estetik bir seçim yapmak istediklerinde başvurdukları ürünler ise ankastreler oluyor. Çeyiz alışverişi yaparken ankastre seçmek konusunda zorlanıyorsanız sizin için çeşitli öneriler hazırladık. Ankastre seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalara birlikte göz atalım.

Gelin öncelikle ankastre ürün türlerinden başlayalım.        

Ankastre Ürün Türleri

Ankastre ürünler, mutfakta yer tasarrufu sağlamak ve şık bir görünüm elde etmek için tercih edilen sabit montajlı cihazlardır. Hatta TDK sözlüğünde “Bir oyuğa, yuvaya yerleştirilmiş tesisat” olarak tanımlandıklarını da söyleyebiliriz. Ankastreleri set olarak da görmek mümkün. Fırın, davlumbaz ve ocak bir araya geldiğinde bir set oluşturur. Tabii ankastre sadece bu üçlü ile sınırlı değildir. Bulaşık makinesi, mikrodalga fırın hatta buzdolabı bile ankastre olarak bulunabilir.

Peki ankastre seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Gelin seçim kriterlerine göz atalım.

Ankastre Ürün Seçim Kriterleri

Ankastre ürün seçerken elbette görünüşü, rengi yani sizin tarzınız çok önemli. Ancak buna karar vermeden önce aşağıdaki seçim kriterlerine göre bir filtreleme yapmanız gerekecektir.

Mutfağınızın Ölçüleri

Ürünlerin mutfağınıza uygun ölçülerde olması gerekir. Daha doğrusu dolaplarınızın ve tezgahınızın ölçülerini alarak alışveriş yapmalısınız. Ankastre fırın, davlumbaz ya da ocak ölçüsü marka ve modele göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca montajı için gereken ekstra alanın da hesaplanması gerekir.

Enerji Verimliliği

Enerji verimliliği sağlayan ürünler tercih ederek hem doğaya hem de bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Enerji verimliliğini değerlendirmek için ürünlerin enerji etiketlerine bakabilirsiniz.

Marka ve Garanti

Güvenilir markaları ve uzun garanti süreleri olan ürünleri seçmek, uzun vadede sorun yaşamanızı engeller. Dilerseniz güvenilir ve yüksek kalite standartlarına sahip Arçelik’in geniş ürün yelpazesinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Arçelik’in geniş servis ağı sayesinde olası arıza durumlarında hızlı ve etkili çözümler elde edebilirsiniz.

Kullanım Kolaylığı

Ürünlerin kullanımı kolay ve pratik olmalıdır. Özellikle temizlik açısından rahatlık sunan modeller tercih edebilirsiniz.

Estetik ve Uyum

Mutfak dekorasyonunuza uyum sağlayacak renk ve tasarımlarda ürünler seçerek bütünlük sağlayabilirsiniz.

Ankastre Davlumbaz Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ankastre davlumbazlar estetik bir görünüm sergilemesinin yanı sıra mutfağınızda yemek sırasında oluşan kokuları ve buharı çekerek daha konforlu bir ortam sağlar. Ankastre davlumbaz seçiminizi yaparken aşağıdaki maddeleri değerlendirebilirsiniz.

Emiş gücü: Yüksek emiş gücüne sahip davlumbazlar, yemek kokularını ve buharı daha etkin bir şekilde çeker. Davlumbazınızı seçerken yüksek emiş gücüne sahip olanlardan yana tercihinizi yapabilirsiniz.

Gürültü seviyesi: Gürültülü davlumbaz sesi uzun süre çalıştığı zaman kulakta bir ses aşinalığı yaratır. Ancak davlumbazı kapattığınızda aslında ne kadar çok ses çıkarıp gürültü yaptığını fark edersiniz. Sessiz çalışan modeller ise mutfakta daha konforlu bir ortam sağlar.

Filtre tipi: Temizlenebilir ve uzun ömürlü filtrelere sahip modellerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Metal ya da karbon filtrelerin temizliği ile değiştirilme sıklığını da dikkate alabilirsiniz.

Ocağın ve mutfağın boyutu: Mutfağınızın ve ocağınızın boyutlarına uygun bir davlumbaz seçmek verimli bir kullanım sağlar. Ocağınızın boyutunda ya da daha geniş bir davlumbaz tercih edebilirsiniz.

Öneri: Yüksek emiş gücü ve düşük ses seviyesine sahip ADE 607-2 S Ankastre Duvar Tipi Davlumbaz’ı tercih edebilirsiniz.

Ankastre Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ankastre ocakları seçerken dikkat etmeniz gereken pek çok husus bulunur. Güvenlik ve montajı yapılacak alana uygun olması ise seçim konusunda ön planda bulunur.

Ankastre ocak alırken göz önünde bulundurmanız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

Ocak tipi: Gazlı, elektrikli ya da indüksiyonlu ocaklar arasından mutfak kullanımınıza en uygun olanını seçmelisiniz. İndüksiyonlu ocak tercih edecekseniz mutfağınız için kullanacağınız pişirme ürünlerini de buna uygun olarak temin etmeniz gerekir.

Güvenlik özellikleri: Alev sensörü ve gaz emniyet sistemi gibi güvenlik özelliklerine sahip ocaklar tercih ederek güvenliğinizi kontrol altına alabilirsiniz.

Temizlik kolaylığı: Kolay temizlenebilir yüzeylere sahip modeller, temizlik açısından avantaj sağlar. Mutfaklarda en çok kirlenen alanlardan birinin de ocaklar olduğunu hesaba katarsak kolaylıkla temizleyebileceğiniz seçimler yaparak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Özellikle bulaşık makinesinde yıkanabilir ızgaraları olan modellere göz atabilirsiniz.

Kontrol paneli: Kullanımı kolay ve erişimi rahat kontrol paneline sahip modeller mutfakta pratiklik sunar. En telaşlı anlarınızda bile kolay kullanımlı ocağınızda endişelenmeden yemeklerinizi pişirebilirsiniz.

Öneri:  Çeyinizi için ocak temizliğinde işlerinizi hayli kolaylaştıracak “Özel Nano Kaplama Teknolojisine” sahip OCD K 651 DWYG  Gazlı Cam Tablalı Ocak tercih edebilirsiniz.

Ankastre Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mutfağa modern bir görünüm kazandıran ankastre fırın seçimi yaparken dış görünüşünün yanı sıra pişirme programları ve kolay temizlik sunan modelleri seçmeye özen gösterebilirsiniz.

Ankastre fırın seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

Program ve fonksiyonlar: Farklı pişirme programları ve fonksiyonları bulunan fırınlar, yemek yaparken çeşitlilik ve kolaylık sağlar. Ayrıca kurutmadan ve homojen bir şekilde pişirme yapan fırınlar işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Seçim yaparken bu özellikleri dikkate alabilirsiniz.

Enerji sınıfı: Enerji tasarrufu sağlayan A+ veya A++ sınıfı fırınlar tercih ederek elektrik faturalarınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Kapasite: Aile büyüklüğünüze ve mutfak kullanımınıza uygun kapasitede fırın seçmelisiniz. Yeni evlenecek bir çift olarak kalabalık misafirler ağırlayacaksanız daha geniş kapasiteye sahip fırınları tercih edebilirsiniz.  

Temizlik özellikleri: Kendini temizleme özelliği olan fırınlar temizlik konusunda büyük kolaylık sunar. Yemekler piştikten sonra zorlu yağ lekeleriyle çok fazla zaman harcamadan fırınızı temizlemenize destek olur.

Öneri: Buharlı temizleme gücüne sahip, pişirmeyi homojen hale getiren A Fry Teknolojisi ve Hot Aero Pro Teknolojisi gibi Arçelik teknolojileriyle donatılmış AFC 361 S Fibona Serisi Ankastre Multifonksiyon Fırın’dan yana seçiminizi yapabilirsiniz.

Her Ankastre Set Her Mutfağa Olur Mu?

Her ankastre set her mutfağa uygun olmayabilir. Mutfağınızın ölçüleri, dolap düzeni ve genel dekorasyonu ankastre ürün seçiminde belirleyici faktörlerdir. Ayrıca mevcut elektrik ve gaz bağlantıları da dikkate alınmalıdır. Bu nedenle ankastre ürünleri satın almadan önce mutfağınızın detaylı bir ölçümünü yapmanız ve profesyonel yardım almanız faydalı olacaktır.

Ankastre Ürünlerle Mutfak Çeyizinize Estetik Bir Dokunuş

Ankastre ürünler mutfağınıza modern ve estetik bir görünüm kazandırırken fonksiyonel kullanımlarıyla da hayatınızı kolaylaştırır. Yeni evinizde mutfak çeyizinizi hazırlarken bu şık ve pratik ürünlerle donatılmış bir mutfak yaratmak hem günlük yaşamınıza konfor katar hem de mutfağınıza estetik bir görünüm katar. Doğru seçimler yaparak mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Ankastre seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan detaylı bir şekilde bahsettik. Çeyinizini hazırlarken ihtiyaç duyduğunuz ankastre ürünleri, hayatı kolaylaştıran teknolojilere ve yaygın servis ağına sahip Arçelik Ankastre Modelleri arasından seçebilirsiniz.

İlgili Ürünler

ADE 607-2 S Ankastre Duvar Tipi Davlumbaz
0
  • Ayarlanabilir Led Aydınlatma : Sarı-Beyaz-Gün Işığı Renk Seçenekleri
  • Minimum Ses Seviyesi : 38 dBA
  • Özel Fonksiyonlar : NTC & VOC Sensors
  • Filtre Tipi : Çelik Kaset
  • Yoğun Emiş Gücü (m³/h) : 850 m³/h
OCD K 651 DWYG Gazlı Cam Tablalı Ocak
1
  • ExpertClean Nano Kaplama : ExpertClean
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
AFC 361 S Fibona Serisi Ankastre Multifonksiyon Fırın AFry Buhar Destekli Fırın
10
  • A Fry Teknolojisi : Var
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Buhar Destekli Pişirme
  • Motor Teknolojisi : Hot Aero Pro
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var