Bonfile ve fileto tavuğun yanında ️servis edebileceğiniz lezzetli kremalı mantar sos.
Malzemeler:
- 500 g taze mantar
- 1 kutu krema
- 1 adet soğan
- 6 yaprak taze fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Püf Noktaları:
Sosun daha lezzetli olması için sarımsak ve fesleğeni eklemeyi unutmayın.
Tarif:
- Mantarları yıkayıp ortadan ikiye bölün.
- Soğanın ise kabuklarını soyup yemeklik doğrayıp, sarımsakları kıyın.
- Son olarak fesleğen yapraklarını küçük küçük doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tavada tereyağını eritip un, sarımsak ve soğanı biraz kavurun.
- Ardından mantar, krema, fesleğen ve baharatları ekleyip 10 dakika pişirin.
- Kremalı mantar sosunuz hazır.
- Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!