Fırındaki kirlerden kurtulmak için

Fırınınızda oluşan zorlu kirleri temizlemek için aşağıda önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Yardım mı gerekli?

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Fırınınızdaki yemek artıkları ve yağ kalıntıları yüksek ısı sebebiyle kuruyarak yüzeye yapışır. Çıkarılması son derece güç olabilen bu kirlerden doğru yöntemi kullanarak kolayca kurtulabilirsiniz.
Fırınınızda biriken kirleri kazıyarak temizlemekten daha kolay yöntemler de bulunur. Raflardaki kirler yapışarak çıkarılması zor bir hale geldiyse rafları çıkarıp bir süre sabunlu sıcak suda bekleterek kalıntıların yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ardından rafların üzerine az miktarda karbonat döküp temiz bir bezle iyice ovalayarak zorlu yağ kalıntılarından kurtulabilirsiniz. Fırının iç kısımlarını da sıcak su, deterjan ve karbonatla temizledikten sonra çıkmayan kirler varsa bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

İnatçı kirlerin temizliğinde karbonat ve sirke

Bir kâsenin içine bir fincan karbonat ve bir miktar su ekleyip; karışım macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunu temiz bir bez kullanarak fırınınızın rezistansı dışında her yerini kaplayacak şekilde sürün. Fırınınızı kapatın ve bu şekilde bir süre bekletin. Kirler zorlu bir hal almışsa bekleme süresini bir geceye kadar uzatabilirsiniz. Karbonat gece boyu zorlu kirlerin derinlerine işleyerek, temizlenmesi kolay bir hale getirir. Ardından sıcak suyla ıslattığınız temiz bir bezle fırınınızı birkaç kez silerek kirlerden ve karbonattan arındırın. Karbonatın tamamını temizleyememeniz durumunda yüzeyi bir kez daha sıcak su ve sirkeyle iyice silin. Sirke, karbonat kalıntılarının temizlenmesine yardımcı olur. Tüm kirler ve karbonat temizlendikten sonra fırınınızı temiz bir bezle kurulayın. Rafları yerleştirdikten sonra tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.

Buharlı, pirolitik temizleme ve katalitik emaye kaplı yüzeyler

Kendi kendini temizleme özelliği olan bir Arçelik fırın kullanıyorsanız işiniz çok daha kolay olacaktır. Arçelik fırınlarda temizliği kolaylaştırmak için katalitik paneller, buharlı ve pirolitik temizleme gibi farklı özellikler bulunur. Katalitik yüzeyler gözenekli yapısı sayesinde yağı emer bu nedenle temizlik gereksinimi yoktur. Katalitik yüzey yağla doyduğunda parlamaya başlar, bu durumda parçaların değiştirilmesi önerilir. Katalitik yan duvar değişim işlemi garanti haricidir.

Buharlı temizleme özelliğinde kirler buhar gücüyle yumuşatılıp temizlemesi kolay hale getirilir. Pirolitik temizlikte ise fırınınız 450 Santigrat derece gibi çok yüksek bir ısıya çıkarak tüm kir ve yağ kalıntılarını yakar. Yanan kirler kül olarak fırın tabanında birikir. Fırınınız soğuduktan sonra bu külleri hafif nemli bir bezle kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Pirolitik temizlikte fırınınız çok yüksek ısıya çıkacağından, fırın kapağında herhangi bir şeyin asılı olmamasına dikkat edin.

Tüm bu faydalı bilgilere ek olarak yetkili servislerden temin edilen yüzey temizleyicileri ile temizleme işlemine ayrıca yardımcı olabilirsiniz.
Daha Fazla Arayın