Dondurucuda saklanmaması gereken gıdalar

Dondurma işlemi bazı yiyeceklerin tatlarını kaybetmesine ya da bozulmasına neden olabilir. Sulu meyve, yeşillik ve pişmiş yumurta gibi gıdalar dondurucuya koyulmamalıdır.

Yardım mı gerekli?

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Düşük dereceler bazı gıdaların yapı ve tatlarının değişmesine neden olur. Bu yiyecekler çözüldüğünde lezzetsiz ve hatta yenmez hale gelir. Buzlukta saklanmaması gereken bazı gıdaları aşağıda bulabilirsiniz.

Hassas sebzeler: Domates, salatalık ve turp gibi sebzeler dondurucu bölmeye koyulduğunda hücre yapıları bozulur ve tatlarını kaybeder. Dondurduğunuz domatesleri sadece sos yapımında kullanmaya dikkat edin.

Sulu meyveler: Karpuz, kavun, üzüm ve narenciye türleri yüksek miktarda su içerdiği için donduktan sonra formlarını ve lezzetlerini kaybeder. Çilek, kiraz, şeftali gibi daha az su içeren; daha küçük ve lifli meyveleri dondurucu bölmede saklayabilirsiniz.

Pişmiş yumurta: Pişmiş yumurtaların beyaz kısımları dondurulduğunda esnek bir hal alır ve yenmez hale gelir. Pişmiş yumurtaları sadece yemeklerde, diğer yiyeceklerle karışmış şekilde dondurmaya dikkat edin.

Patates: Hem pişmiş hem çiğ patatesler dondurulduklarında lapa haline gelir ve tatlarını kaybeder. Buzlukta patates saklamak istiyorsanız hazır paketli dondurulmuş patatesleri tercih edebilirsiniz.

Yeşillikler: Marul, maydanoz, roka ve benzeri yeşillikler donduklarında hücre yapıları büyük zarar görür ve yenmez hale gelir. Yeşillikleri asla buzlukta saklamamalısınız.

Un içeren soslar: Sosları tatlandırmak ve yoğunlaştırmak için un eklemek yaygın bir yöntemdir. Ancak unlu soslar donduklarında ayrışarak formlarını ve lezzetlerini kaybeder. Soslara un eklemeden buzluğunuzda güvenle saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman sosları çözdürüp un ekleyerek yoğunlaştırabilirsiniz.

Pişmiş makarna: Pişmiş makarna dondurulduğunda lapa haline gelerek lezzetini yitirir. Pişmiş makarnanın lezzetini korumak için üzerine bol sos döktükten sonra buzluğa koymanızı öneririz.

Krem peynir: Dondurulan krem peynirin yapısı bozulur, pütürlü ve sert bir şekil alır. Krem peyniri dondurucuya sadece süt, krema gibi yiyeceklerle karıştırarak sos halinde koyabilirsiniz.
Daha Fazla Arayın