Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Dondurduktan sonra tekrar kullanabileceğiniz gıdalar

Tamamını tüketemediğiniz gıdaları atmayın. Yumurta akı ya da fincanda unutulup soğumuş kahve gibi birçok gıdayı dondurarak tekrar kullanabilirsiniz.
Yenmemiş yemekleri çöpe atmak istemiyor ve yemeklerden kalanları değerlendirmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Sofrada kalmış birçok gıdayı dondurabilir ve ihtiyacınız olduğunda yeniden kullanabilirsiniz.

Çay ve kahve: Demlikte unutulmuş çay ya da kahveyi dökmeyin. Kalan çay ve kahvenizi buz kalıplarına doldurarak dondurun. Oluşacak buz küpleriyle lezzetli buzlu çay ya da kahveler yapabilirsiniz. Ayrıca içeceğinizi biraz soğutmak istiyorsanız içine bu buz küplerinden atıp, su ilave etmeden daha ılık olmasını sağlayabilirsiniz.

Domates sosu ya da püresi: Konservelerde ya da kavanozlarda satılan domates sosları genellikle tek yemekte tüketilemez ve zamanla küflenir. Domates sosunu buzdolabı poşetine dökerek bir sonraki domatesli yemeğe kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.

Et ve tavuk suyu: Et ya da tavuk haşladıktan sonra tencerede kalan suyu dökmeyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra kavanozlara doldurup dondurucuya koyun. Su bazlı sıvılar dondurulduklarında hacimleri artar. Et suyunun genleşerek kavanozu kırmaması için kavanozların üzerinde iki parmak boşluk bırakmayı unutmayın. Dondurduğunuz et suyunu dilediğiniz zaman çözdürerek pilavlara, çorbalara ve birçok farklı yemeğe tat katabilirsiniz.

Yumurta beyazları: Birçok tarifte yumurtanın sadece sarısını kullanmanız gerekebilir. Ancak kalan beyazların çöpe gitmesini istemiyorsanız, yumurta beyazlarını ister ayrı ayrı ister bir kavanozda birleştirerek dondurun. Donmuş yumurta beyazlarını dilediğiniz zaman çözdürerek beyaz omlet, beze gibi birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. Ayrıca yağsız ve protein bakımından zengin olan yumurta beyazı sporcular için de harika bir besindir.

Soğan: Birçok yemek için bir tam soğan fazla gelir. Böyle durumlarda soğanın yarısı kullanılır ve kalanı buzdolabının bir köşesinde yumuşayıp bozulmaya bırakılır. Kalan soğanı doğrayarak dondurabilir, çözülmesini beklemeden yemeğe direk olarak ekleyebilirsiniz. Hatta biraz daha zaman ayırıp soğanı karamelize ettikten sonra dondurursanız, dilediğiniz zaman lezzetli sandviç ya da hamburgerler hazırlayabilirsiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.