Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Ekmek nasıl yapılır

1. Ekmek haznesini yerine yerleştirin ve bir "tık" sesiyle yerine yerleşinceye kadar sağa doğru çevirin. Hamur karıştırma kolunu haznenin ortasındaki yerine yerleştirin. Pişirme bittiğinde hamur karıştırma kolunun yerinden kolayca çıkarılmasını sağlamak için az miktarda sıvı yağ ile yağlayın.

2. Malzemeleri ekmek haznesine yerleştirin. Tarifte belirtilen sıraya sadık kalmaya dikkat edin. Önce sıvı malzemeler, sonra un, tuz ve şeker, en son olarak da maya ve gerekiyorsa kabartma tozu koyulmalıdır. Ayrıca malzemeleri daima tuza ve suya karışmayacak şekilde unun ortasına elinizle boşluk bırakarak koymaya dikkat edin.

3. Kapağı yavaşça kapatın ve makine fişini prize takın.

4. İstediğiniz program seçilinceye kadar "Program Seçme" düğmesine basın. Ekranda seçtiğiniz programın numarası ve süresi görünecek.

5. İstediğiniz kabuk pişirme konumu seçilinceye kadar "Az, Orta ve Çok" seviyelerinden oluşan "Sıcaklık" düğmesine basın.

6. İstediğiniz ekmek büyüklüğünü küçük, büyük veya çiftli seçmek için "Ekmek Boyutu" düğmesine basın.

7. Eğer ekmeği daha sonrası için pişirmek istiyorsanız "Zaman" düğmesine basarak bekleme süresini ayarlayın. Yapacağınız ekmeğin kaç saat sonra hazır olmasını istiyorsanız zaman düğmesine basarak o saati ayarlayın. Zaman düğmesine her basışta 10 dakika ileri gidecektir. Zaman düğmesine devamlı basarsanız, süre devamlı olarak ve hızlı bir şekilde artar.

8. "Başlatma/Durdurma" düğmesine basın. Örneğin şu an saat 20:00 ve ekmeğin ertesi sabah 08:00’de hazır olmasını istiyorsanız, program saatini 12:00’ye ayarlamalısınız. 13 saate kadar zamanlama yapabilirsiniz. Ekmek pişirme makinesinin hemen çalışmaya başlamasını istiyorsanız zaman ayarlaması yapmayın.

9. Çalışmayı başlatmak için "Başlatma/Durdurma" düğmesine basın.

10. Normal, Köy Ekmeği, Tam Buğday Ekmeği, Kepek Ekmeği ve Sandviç Ekmeği programında çalışma sırasında "bip" sesi duyulur. Bu ses size zeytin, ceviz, üzüm, müsli gibi malzemeleri koymanızı hatırlatmaktadır. Kapağı açın ve hızlıca tarifte belirtilen miktarlarda malzemeleri koyun. Pişirme sırasında kapağın olabildiğince az açılması gerekir.

11. Pişirme bitince 10 kez "bip" sesi duyulur. İşlemi durdurup ekmeği dışarı almak için "Başlatma/Durdurma" düğmesine 3 saniye süreyle basın. Kapağı açın ve fırın eldivenini kullanarak ekmek haznesinin sapını sıkıca kavrayın. Hazneyi yukarıya doğru kaldırın ve hazneyi makineden çıkarın.

12. Ekmeğin kenarlarını hazneden kurtarmak için hazneye zarar vermeyecek plastik bir spatula ile hafifçe gevşetin. Ekmek daha kolay çıkacaktır.

Uyarı: Hazne ve ekmeğin kendisi çok sıcak olabilir! Bunları mutlaka fırın eldiveni ile dikkatlice tutun.

13. Ekmek haznesini temiz bir pişirme yüzeyinin üzerine baş aşağı çevirin ve ekmek çıkıncaya kadar hafifçe sallayın.

14. Ekmeği haznesinden dikkatlice çıkarın ve dilimlemeden önce yaklaşık 20 dakika soğumasını bekleyin.

15. İşlem sonunda odada değilseniz ya da "Başlatma/Durdurma" düğmesine basmamışsanız; ekmek otomatik olarak 1 saat sıcak tutulacak, daha sonra ısıtılması durdurulacaktır.

16. Kullanmadığınız ve tam olarak çalışmadığı zamanlarda makinenin elektrik fişini prizden çekin.

Not: Ekmeği dilimlemeden önce, ekmeğin içinde kalabilecek olan hamur karıştırma kolunu kolay çıkarmak için kancayı kullanın. Ekmek sıcaktır; hamur karıştırma kolunu asla elinizle çıkarmaya çalışmayın.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.