Arçelik
Arçelik
5.01.2024

BKK 2515 ve K-2720 model ekmek yapma makinesi programları

BKK 2515 ve K-2720 model ekmek yapma makinesindeki programları aşağıda görebilirsiniz.

Standart

Yoğurma, kabartma ve normal ekmek pişirme programıdır. Ayrıca lezzeti artırmak için başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Tam Buğday Ekmeği

Bu programın tahılın genleşmesini sağlamak için daha uzun bir ön ısıtma süresi olur. Ayrı bir kapta tam buğday unu ile beyaz un iyice karıştırılıp kullanılmalıdır.

Köy Ekmeği

Yoğurma, kabartma ve daha uzun kabartma süresiyle ekmek pişirme programıdır. Bu ayarda pişirilen ekmek daha gevrek bir kabuğa ve daha hafif bir yoğunluğa sahiptir.

Hızlı

Bu programda ekmek boyutu seçilemez ve diğer programlardaki ekmeklerden daha küçük bir ekmek elde edilir. Sadece normal beyaz ekmekler pişirilebilir. Pişirme süresi 2 saat 10 dakikadır. Ekmek yaparken kullanacağınız suyun sıcaklığının 45-50 santigrat derece aralığında olması gerekmektedir.

Kepek Ekmeği

Bu programda ekmek yaparken kepekli ve beyaz unu iyice karıştırıp kullanın.

Kek Pişirme

Hazır kek karışımı ya da elinizdeki kek tarifine göre pişirebilirsiniz. Hazırlanışı: Ayrı bir kapta önce yumurta, yağ ve süt mikserle iyice karıştırılır; şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek kek hamuru kıvamına ulaşana kadar karıştırılır ve işlem tamamlanır. Daha sonra hamur hazneye karıştırma kolu takmadan dökülür ve makine kek pişirme programına alınarak başlatılır. Makine içerisine malzemeleri tarifte belirtilen şekilde karıştırıp kek pişirmeye hazır bir hamur haline getirerek koyun.

Reçel Hazırlama

Reçel ve marmelatları kaynatmak için kullanılan programdır. Hazırlanışı: Çilekler veya vişneleri temizleyip uygun şekilde keserek hazneye koyun. Ayrı bir kapta 3 büyük ölçü kaşığı toz şeker ve ½ paket reçel yapma katkısını iyice karıştırın. Hazne içindeki malzemelere şeker ilave edip 3 saat bekleyin. Daha sonra ayrı bir kapta hazırlanan şekerli reçel yapma katkısını hazneye koyun ve çilek için 50 mililitre, vişne için 100 mililitre su ilave ederek programı seçip başlatın.

Önemli not: Eğer program bitiminde reçel istediğiniz kıvama gelmediyse fırınlama programını kullanarak kıvamı daha koyu yapabilirsiniz.

Hamur Hazırlama

Bu program sadece yoğurma ve kabartma işlemini yapar; pişirme yapmaz. Daha sonra şekil vereceğiniz hamurları yapmak için kullanabilirsiniz.

Baget Ekmeği

Öncelikle hamur hazırlama programında mayalı hamur hazırlanır. Mayalı hamur 4 eşit parçaya ayrılarak baget tepsisine konur ve elle iyice yayılır. Tepsi tutucu tel aparatın ayakları aşağıya gelecek şekilde açılarak çiftli tepsilerin bir tanesi alt rafa, diğeri üst rafa yerleştirilir. Baget tepsileri tel tutucu ile birlikte makineye yerleştirilip fırınlama programında çalıştırılır.

Glutensiz Ekmek

Glutensiz ekmek pişirme programıdır.

Fırınlama

Sadece pişirme işlemi yapar. Aynı zamanda başka bir program kullandıktan sonra ekmeği ya da reçeli biraz daha pişirmek için kullanılır.

Sütlaç Yapma

Karıştırma ve pişirme işlemi yapar. Program bittiğinde hazneden alınıp soğumaya bırakılmalıdır. Hazırlanışı: Önce pirinç ayrı bir kapta pişirilir. Pişmiş pirinç ile birlikte diğer malzemeler hazneye konur. Sütlaç yapma programı seçilerek makine çalıştırılır. İşlem sonunda sıcak sütlaç ayrı kaselere konulup soğutulmalıdır.

Özel Program

Kendinize özel bir pişirme programı yaratma imkanı sunar. Yoğurma, kabartma, pişirme ve ısıtma süreleri ayarlanabilir. "İşlem Seçimi" tuşuyla istediğiniz ayarı seçebilirsiniz.

 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.