Arçelik
Arçelik
17.01.2024

Otonom Çamaşır Makinesi “Yeni Arçelik Neo” Ürün İnceleme

Teknolojinin gelişmesiyle günlük yaşamı kolaylaştıran eşyalar da değişmeye ve daha fazla özellik kazanmaya devam ediyor. Yapay zeka teknolojisi ile entegre olan otonom çamaşır makinesi Yeni Arçelik Neo da yenilikçi tasarım ve kullanıcı dostu arayüzü ile Arçelik’in geliştirdiği ilk otonom çamaşır makinesi olma özelliği taşıyor.

Yapay zeka destekli çamaşır makineleri, yapay zeka ve sensörler kullanarak çamaşır makinesinin performansını optimize eden akıllı çamaşır makineleridir. Yapay zeka özellikli çamaşır makinelerindeki akıllı sensörler, yıkanan giysi türüne göre yıkama döngüsünü optimize etmek için kir seviyesini ve çamaşırın ağırlığı algılama gibi özellikleri barındırır.

Şık tasarımıyla da dikkat çeken ve çamaşır makinelerinin kumaşların türüne göre sunduğu kafa karıştırıcı birçok programlar yerine, tüketicilerin ana ihtiyacına göre sadeleştirilmiş bir program seti üzerinden kir, kumaş ve yüke göre en doğru yıkama adımlarını belirleyen otonom çamaşır makinesi Arçelik Neo’nun teknolojik özelliklerine ve faydalarına yakından bakalım.

Özelleştirilmiş Yıkama Sağlar

Optimix teknolojisi sayesinde en doğru yıkama adımlarını oluşturarak kir seviyesi ve deterjan miktarına göre su tüketimi belirlenir. Özelleştirilmiş bir yıkama deneyimi sağlamanın yanı sıra A enerjisınıfına göre %10 daha az enerji harcar bu şekilde iklim dostu harekete de katkı sağlar.  Yük, tekstil tipi, kir ve durulama sensörleriyle eşyaların nasıl yıkanması gerektiğini tespit eder.

Yük Sensörü

Makineye koyduğunuz çamaşırların ağırlığını ölçer. Bu ağırlığa göre kullanılması gereken deterjan ve su miktarını belirler.

Tekstil Tipi Sensörü

Kumaş türünü sizin seçmenize gerek kalmadan otomatik olarak belirleyerek en uygun programın uygulanmasını sağlar.

Kir ve Durulama Sensörü

Çamaşırlarınızın kir duruma göre yıkama seçeneklerini değerlendirir ve durulanması gerektiği zamanı algılayarak durulama işlemine geçer.  

Deterjanı Otomatik Ayarlar

Oto Doz teknolojisi ile mevcut yıkama döngüsü için doğru miktarda deterjanı otomatik olarak ölçer. Böylece 20 yıkamaya kadar deterjan koymanıza gerek kalmadan tek seferde deterjan ekleyebilirsiniz. Bu teknoloji sayesinde çamaşırlarınızın ihtiyacı olan oranda otomatik dozda sıvı deterjan ve yumuşatıcı kullanılır, gerekenden fazlası kullanılmadığı için tasarruf edilebilir ve iklim dostu harekete katkı sağlar.

Hızlı ve Hassas Yıkama

A enerji sınıfına göre %10 daha fazla tasarruf sağlayan iklim dostu Aquatouch® teknolojisi, özel kanat sistemiyle suyun gücünü kullanır. Böylece çamaşırlarınız yarı zamanda 2 kat daha hassas yıkanır.

Uzaktan Kontrol

Çamaşır makinesine internete erişebildiğiniz her yerden HomeWhiz teknolojisi ile yıkama programını başlatabilir veya yıkamanın ilerlemesini kontrol edebilirsiniz.

Otomatik Çamaşır Makinesi İle Otonom Çamaşır Makinesi Arasındaki Fark Nedir?

Geleneksel otomatik çamaşır makinesi, belirli yıkama programlarına ve ayarlara sahiptir. Yıkama işlemini kullanıcıların seçtikleri programı çalıştırarak gerçekleştirir. Bu makineler genellikle temel yıkama, çamaşır türüne göre yıkama, su sıcaklığına göre yıkama gibi seçeneklere sahiptir. Kullanıcıların çamaşırlarını yıkarken belirli programları ve ayarları seçmeleri gerekir.

Otonom yapay zeka destekli çamaşır makineleri ise daha gelişmiş bir seviyede çalışır. Bu makineler akıllı sensörleri kullanarak çamaşırın tipini, kir seviyesini ve yük miktarını otomatik algılar. Sıcaklık, sıkma devri ve deterjan miktarını ise otomatik olarak ayarlar. Buna göre  her yıkama için özel olarak en uygun yıkama döngüsünü ve ayarları belirler. Bu sayede çamaşırın daha etkili şekilde yıkanmasını sağlar.

Arçelik ile İklim Dostu Teknolojiler

Arçelik olarak dönüşüm yolculuğumuzda İYİ-GE platformunu kurduktan sonra ilk projemiz “İklim Dostu Hareket” ile günlük hayatta atılacak küçük adımlarla sürdürülebilir bir hayat tarzı yaşanabileceğine ilham vermeye gayret ediyoruz. Geliştirdiğimiz ürün ve teknolojilerin iklim dostu olmasına önem veriyoruz. Bu çalışmalarımızın ardından 2023 yılında S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alarak üst üste beşinci kez Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde en yüksek skoru elde eden şirket olmayı başardık.

İklim dostu üretimimizin yeni ürünü olan Otonom Çamaşır Makinesi Neo’nun ağırlığının %24’ü geri dönüştürülmüş materyallerden oluşuyor. Ayrıca A enerji sınıfındaki ürünlere göre %10 daha az enerji tüketimine sahip. Yapay zekâ destekli Optimix özelliği sayesinde enerji ve su tüketimini ideal seviyede ve Oto Doz özelliği sayesinde ise deterjanı yeterli dozda tutmasının yanı sıra yaşam döngüsü boyunca karbon ayak izini de %32 oranında azaltıyor.* Kısacası tüm gücümüz ve birikimimizle sürdürülebilirliği destekleyen ürünler geliştirmeye devam ediyoruz.

*Karbon salımı tüketicilerin kullanım fazına göre değişiklik göstermektedir. Makinede karbon salımının azaltılmasında temel etken sıvı deterjan kullanımıdır. Belirtilen değerler Arçelik 10140 PM çamaşır makinesi referans alınarak hesaplanmıştır.

Sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız çalışmaları detaylı incelemek isterseniz Sürdürülebilirlik Raporları sayfamıza göz atabilirsiniz.

İlgili Ürünler

10120 IMP Arçelik Neo Otonom Çamaşır Makinesi
4
  • Enerji Sınıfı : A
  • Motor Tipi : ProSmart™Inverter
  • Kapasite : 10 kg
  • Maksimum Sıkma Devri : 1200 rpm
  • Ürün Rengi : Antrasit