Arçelik
Arçelik
10.01.2024

Uzaktan Çalışanlar İçin Verimli Ev Çalışma Alanı Nasıl Oluşturulur?

Uzaktan çalışma, iş hayatı için yeni normal hâlini aldı. Bazı işletmeler hibrit şekilde haftanın belli günleri ofisten çalışsa da çoğu sektörde uzaktan çalışma artık rutine dönüştü. Dolayısıyla evde çalışma alanı oluşturmak da verimliliği artırmak için kaçınılmaz hâle geldi. Peki, verimli bir çalışma alanını oluştururken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Gelin, birlikte göz atalım.

Doğru Yer Seçimi

Öncelikle ilk adımı, evde çalışma alanı için en doğru yeri seçmek. Bunun için de aydınlatma ve gürültü yönetimi açısından ideal noktaları bulmak gerekiyor.

Bunun için özellikle doğal ışığın en çok geldiği yerlerin tercih edilmesinin verimli bir çalışma ortamı yaratılmasına yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

Ergonomik Mobilyalar ve Düzen

Mobilya seçiminde ergonomiyi ön planda tutmak gerekiyor. Elbette ev dekorasyonunun gerektirdiği belirli tercihler olacaktır. Örneğin evin geri kalanında en çok tercih edilen dekoratif yaklaşımı çok da bozmayacak çalışma mobilyalarını seçmeniz gerekebilir.

Ancak çalışma düzenini geliştirirken dekorasyon kadar ergonomi de ön planda olmalıdır. Çünkü günün büyük bir bölümünü geçireceğiniz masanız, sandalyeniz ve diğer çalışma unsurları sizin vücudunuz için büyük öneme sahiptir.

Seçeceğiniz mobilyaları, çalışma sisteminiz ve tarzınıza en uygun düzende yerleştirmelisiniz. Örneğin pencereden dışarıyı gören bir konumdaysanız ve dışarıdaki hareketlilik dikkatinizi dağıtıyorsa sırtınız pencereye dönük olacak şekilde mobilyaları konumlandırabilirsiniz. Burada en önemli belirleyici unsur, sizin çalışma tarzınızdır.

Temel Ekipmanlar ve Aksesuarlar

Çalışma ortamında ihtiyaç duyduğunuz bilgisayar, telefon, tablet gibi elektronik cihazların yanı sıra acil çıkan toplantılar sırasında not almak için kullanacağınız defter ve kalemler, küçük not kâğıtları, mevsime göre ihtiyaç duyulabilen soğutucular ya da ısıtıcılar da çalışma performansınızı artıracak temel ekipman ve aksesuarlar arasında kabul edilir.

Çalışma Alanının Kişiselleştirilmesi

Çalışma araç gereçleri, temel ekipman ve aksesuarların ardından günlük rutin denildiğinde gözünüzün önünde canlanan unsurlara sıra geldi. Örneğin günlük su tüketimine dikkat ediyorsanız masanızda mutlaka her sabah dolduracağınız bir termos olabilir. Kişisel bakım için kullandığınız kremler varsa onlardan birer tane de masanızda tutmanızı öneririz. Siz de çalışma ortamınızı kendi günlük ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirerek rutinlerinizi aksatmadan sürdürebilirsiniz.

İyi çalışmalar dileriz!