Arçelik
Arçelik
3.04.2024

Temiz ve Düzenli Yaşam Alanı Yaratmak İçin Pratik İpuçları

Temiz bir ev, mis gibi kokan nevresimler, derli toplu duran odalar… Hayali bile insanın içinde bir huzur uyandırıyor, değil mi? Tabii günlük işler ve sorumluluklardan dolayı ev temizliğini ve düzenini kontrol altında tutmak çoğu zaman zor olabilir. Evler de yaşayan alanlar olduğu için henüz temizlik yapılmış olsa dahi kirlenip dağılabilir. Önemli olan temiz ve düzenli bir alan yaratabilmek, belirli aralıklarla bu düzeni koruyabilmek!

İnsanların en rahat hissettikleri yerler genellikle evleri oluyor. Evinizin temiz ve düzenli durmasını istiyorsanız sizinle bazı temizlik ipuçları ve pratik bilgiler hazırladık. Bu şekilde evinizde geçirdiğiniz zaman çok daha keyifli olacaktır. Gelin, ilk olarak ev düzenleme konusundan başlayalım.  

Evinizi Düzenlemeye Nereden Başlamalısınız?     

Ev temizlemek gözünüzde büyüyebilir. Endişelenmeyin! Hazır mevsim değişiyorken güzel bir temizlik yapıp uzun süre ufak dokunuşlarla kullanmaya devam edebilirsiniz. Düzenlemeye ilk olarak temizlik yaparak başlayabilirsiniz. Temizliğe de az kirli olan yerlerden çok kirli yerlere doğru bir sıralama yapabilirsiniz. Öncelikle toz almalı, sonra süpürmeli, ardından da silmelisiniz. Bu şekilde temizlik adımlarını tamamlayabilirsiniz.

Ardından dolaplarda ve çeşitli depolama alanlarında bir düzenleme yapmanız gerekir. Bu aşamada kullanmadığınız eşyaları ayırabilir, sık kullandığınız ya da az kullandığınız eşyaları ihtiyaç durumunda erişebileceğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz. Bu sayede eşyalarınız hem fazla alan işgal etmemiş olur hem de siz aradığınız eşyaya kolayca ulaşmış olursunuz. Ne de olsa en büyük dağınıklıklar çoğunlukla ulaşılamayan eşyaları ararken ortaya çıkıyor. Düzenleme yaparken bu konu aklınızda bulunsun.

Düzeni Korumanın Yolları: Günlük Rutinler

Temizlik ve düzenin kalıcı olmasını sağlamak için günlük rutinlere ihtiyacınız var. Gününüzü planlarken temizlik kısmına küçük de olsa bir zaman ayırın. Her gün yapacağınız bu temizlik rutini sayesinde etraf dağılmayacak ve temiz kalacak. Eğer yalnız yaşamıyorsanız aynı evde yaşadığınız insanlarla bu görevi paylaşarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Kendinize günlük olarak belirleyebileceğiniz temizlik rutini adımlarını listeledik:

  • Her sabah uyandıktan sonra yatağınızı mutlaka toplayın.
  • Perdeleri ve pencereleri açıp yaşam alanlarınızı havalandırın.
  • Çöp kutularını boşaltın.
  • Mutfak tezgahı, ocak, lavabo gibi alanları temizleyin. Lavaboda kirli bulaşık bırakmadan bulaşık makinesine dizin.
  • Akşam oturduğunuz salon dağılmışsa yastıkları havalandırıp varsa koltuk örtüsünü düzeltin.
  • Etrafta eşya bırakmak evi dağınık gösterecektir. Etrafta gereksiz eşya varsa ortadan kaldırın.

Derinlemesine Temizlik İpuçları        

Derinlemesine temizlik yapacağınız zaman günlük temizlik sırasında pek dokunmadığınız, ulaşması ve temizlemesi zor alanlara odaklanabilirsiniz.

  • Pervazlar, duvarların alt kısımları, köşeler ve mobilyaların altları gibi alanları temizliğinize dahil edip iyice temizlemeniz gerekir.
  • Banyo ve tuvalet haftalık olarak temizlense de derinlemesine temizlik yaparken  fayans ve derz gibi detay kısımlarıları temizlemek gerekir. Lavabo, duşakabin ve musluklarda bulunan kireç birikintilerini de giderebilirsiniz.
  • Mutfak tezgahı, ocak, fırın, buzdolabı içi ve dışı, bulaşık makinesi, fırın, çöp kutusu ve diğer mutfak eşyalarını temizleyebilirsiniz. Buzdolabı temizlemek için gerekli temizlik ipuçlarını “Buzdolabı Temizleme Rehberi” başlıklı yazımızdan, fırın temizleme ipuçlarını ise “ Fırınınız Kendini Temizleyebiliyor mu?: Fırın Temizlemek için İpuçları” başlıklı yazımızdan inceleyebilirsiniz.
  • Dolapları, rafları ve çekmeceleri düzenleyerek gereksiz eşyaları ve giysileri bağışlayabilir, geri dönüşüme kazandırabilir ya da atabilirsiniz.
  • Camlar derinlemesine temizlik yaparken mutlaka dokunulması gereken alanlardır. Aynı şekilde parmak izi kalan aynaları da temizleyebilirsiniz.
  • Halıları temizlemek için profesyonel destek alabilir, perde temizliği için çamaşır makinenizin perde programını kullanabilirsiniz.
  • Temizlik yaparken Quick&Shine Profesyonel Ev Temizliği Ürünleri’nden destek alabilirsiniz.  

Teknolojiyi Kullanarak Temizlik ve Düzen Sağlamak        

Evinizi hem derinlemesine hem de günlük rutinde temizlerken en büyük yardımıcınız teknolojik ürünler olacak. Günlük temizliğinizde ve derinlemesine temizlik yaparken robot süpürgelerden ve dikey şarjlı süpürgelerden faydalanabilirsiniz.

Robot Süpürgeler

Her sabah uyandığınızda evi süpürmek elbette zor olacaktır. Ancak bir robot süpürge evinizi otomatik olarak temizleyebilir. Programlanabilir özellikleri sayesinde belirli zamanlarda çalışabilir, zeminleri toz ve kirlerden arındırabilir. Ayrıca sensörleri sayesinde mobilyalara çarpmadan etkili bir şekilde temizlik yapabilir. Paspas özelliği sayesinde de evinizi hem süpürüp hem silen robot süpürgeler sayesinde günlük temizlik rutininize daha az, kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. İhtiyacınıza en uygun Arçelik Robot Süpürge Modelini bulmak için de web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Dikey Şarjlı Süpürgeler

Dikey şarjlı süpürgeler ise hızlı ve pratik bir temizlik sağlar. Hafif ve taşınabilir olmalarıyla her zaman kullanıma hazır olan dikey süpürgeler, anlık temizlik ihtiyaçlarınızda size yardımcı olabilir. Özellikle mobilyaların altları ile dar ve ulaşması güç alanların temizliği için idealdirler. Dilerseniz kablolu veya kablosuz modelleri tercih edebilir ve şarj edilebilir özellikleri sayesinde evin içinde rahatlıkla hareket ederek kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Arçelik Dikey Şarjlı Süpürge Modelleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Temiz ve düzenli yaşam alanları yaratmak için pratik ipuçlarımızı paylaştık. Daha fazla temizlik ipucu isterseniz “Yemek Yapması Kolay Peki Temizlemesi?: Fritöz Temizlek için İpuçları” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

İlgili Ürünler

Bulaşık Makinası Tuzu 2 kg Quick&Shine Bulaşık Makinesi Temizlik ve Bakım Ürünleri
0
  • Marka : Quick & Shine
  • Kullanım Durumu : Tüm Bulaşık Makinesi Modelleri
  • Ürün Hacmi : 2 kg
Imperium® Robo 3.0 RS 9131 Robot Süpürge
6
  • Paspas Özelliği : Var
  • Wi-fi Bağlantısı : Var
  • Kablosuz Çalışma Süresi : 150
  • Haritalama : Var
  • Mobil Uygulama : Home Direct - SDA
Arçelik FRA 6244 GurmeFry Az Yağlı Fritöz
21
  • LCD Ekran : Var
  • İç Hazne Kapasitesi : 4.7 L
  • Güç : 1500 W