Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyon açılmıyor; öndeki ışığı yanmıyor

Televizyonunuzun önündeki ışık yanmıyorsa prizinize elektrik gelmiyor olabilir. Prizin çalışıp çalışmadığını bir başka cihazı aynı yere bağlayarak test edin.
Alt kısımda ya da yanda açma-kapama düğmesinin açık olduğunu doğrulayın. Televizyonunuzun önündeki ışık yanıyor ama televizyon açılmıyorsa kumanda pilleriniz doğru takılmamış yada bitmiş olabilir. Kumandanızı televizyonunuza yakın tutarak tekrar deneyin ve kumanda üzerinde basılı kalmış veya takılmış bir tuş olmadığını doğrulayın.

LNB Gücü: 13/18 V

Üzerindeki tuşla televizyonu açmak

Açma kapama düğmesi televizyonunuzun alt kısmında yada yan tarafında yer almaktadır. ON konumuna alın. Televizyon çalışmaya başladığı gibi ön alt kısımda bir ışık yanacaktır.

Kumandayı kontrol edin

Kumandadan açma tuşuna bastığınızda TV üzerindeki ışık yanıp sönmüyorsa kumandanızın pilini değiştirerek deneyin. Pillerin kutupları (artı eksi yönleri) ters yerleştirilmiş olabilir.

Kumanda pilini değiştirdiyseniz cep telefonunuzun kamerasını açın. Kumandanızın ucundaki kısma tutarak izleyin, kumandanın herhangi bir tuşuna bastığınızda kumanda ışığı yanıyor mu kontrol edin. Telefonun kamerasında kumanda önünde bir ışık yanıp söndüğünü görmüyorsanız kumandanız bozuk olabilir.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.