Arçelik
Arçelik
3.10.2024

Ek Gıdaya Geçiş Sürecinde Annelere Destek Olacak Hediye Önerileri

İlk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin 6 aydan itibaren ek gıdaya geçtikleri yeni dönem, anne ve bebek için hem heyecan verici hem de biraz zorlayıcı olabilir. Ek gıdaya geçiş döneminde annelere yardımcı olabilecek pratik ve kullanışlı mutfak aletleri ve pişiriciler ise süreci çok daha kolay ve keyifli hale getirir.

Eğer siz de ek gıdaya geçiş yapacak bebeği olan bir sevdiğinize yardımcı olmak isterseniz gelin, değerlendirebileceğiniz hediye önerilerine birlikte göz atalım.

Anneler İçin Ek Gıdaya Geçişte Hayatı Kolaylaştıran Mutfak Aletleri 

Ek gıdaya geçişte bebeklerin kolay bir şekilde tüketebilmesi için ilk olarak ezilmiş, püre haline getirilmiş mamaların hazırlanması gerekiyor. Siz de ek gıdaya geçiş dönemini kolaylaştırmak için kullanılacak blender’ları ve onları saklamaya yarayan kapları hediye olarak değerlendirebilirsiniz.

Bebek Maması Yapmak İçin En İyi Blender ve Karıştırıcılar

Ek gıdaya geçiş döneminde annelerin en büyük yardımcısı, özellikle taze sebze ve meyvelerden yapılan mamalar için kullanılan blender ve karıştırıcılar. Blender ve karıştırıcılar, özellikle buharda pişirilmiş sebzeler ve meyveler için kullanıldığında bebeğinizin vitamin ve mineral alımını da destekler.

Ölçü kabı: Bebek maması yaparken porsiyon kontrolü yapmak önemlidir. Ölçü kabı ile doğru miktarda yiyecek hazırlanarak hem israfın önüne geçilebilir hem de bebeğin tüketmesi gereken porsiyonlar hassas bir şekilde ayarlanabilir.

Rende: Ek gıdaya geçişte özellikle meyveler ve sebzeler için kullanılabilecek rende, yiyecekleri ince dilimler halinde hazırlamayı sağlar. Havuç, kabak, elma gibi besinler rendelenerek bebeğin rahatça yiyebileceği püreler ya da küçük parçalar haline getirilebilir.

Ergonomik tasarımıyla annelerin rahatlıkla kullanabileceği bir ürün olan Arçelik RHB 6050 Resital El Blender Seti ile bebeklerin hassas midesi için ideal kıvamdaki yiyecekler her an kolayca hazırlanabilir. Bu set hem güçlü motoru hem de çok işlevli aksesuarlarıyla annelere büyük bir avantaj sunmasının yanı sıra sebze ve meyveleri hızla püre haline getirme özelliği ile bebek maması hazırlamayı oldukça kolaylaştırır.  Daha fazla yardımcı ürün keşfetmek için Karıştırıcı & Doğrayıcı Modelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Buzdolabı Dostu Mama Saklama Kapları: Pratik ve Kullanışlı Hediye Seçenekleri

Evde hazırlanan mamaların saklanması, ek gıdaya geçen bebekler için büyük bir kolaylık sağlar. Bebeklere özel hazırlanan sağlıklı yiyecekler, buzdolabında veya dondurucuda saklanarak her an taze bir şekilde sunulabilir. Bu kaplar sayesinde büyük miktarlarda mama hazırlanıp küçük porsiyonlar halinde saklanarak özellikle çalışan anneler için zamandan tasarruf sağlanabilir. Bebeği ek gıdaya geçiş yapan anneler için mama saklama kaplarını da hediye olarak değerlendirebilirsiniz.

Bebeklere Uygun Yiyecekleri Pişirmede Yardımcı Ürünler: Çok Amaçlı Pişiriciler      

Ek gıda tarifleri pişirirken vitamin ve mineral kaybı yaşamadan hazırlamak da anneler için hayli önemli. Yiyecekleri doğru pişirme ve saklama yöntemleri kullanarak bebeklerin sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak mümkün. Bu noktada da çok amaçlı pişiricilerden faydalanabilirsiniz.

Mutfakların en büyük yardımcılarından Arçelik MC 6056 I Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici ve MC 6251 Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici buharda pişirme yöntemi ile yiyeceklerin vitamin ve mineral kaybını minimuma indirir. Aynı zamanda bu yöntemle pişirilen yiyecekler daha yumuşak ve kolay sindirilebilir hale gelir. Bu durum da bebeğin ek gıdaya daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olur. Çok amaçlı pişiricilerin annelerin mutfakta vazgeçemeyeceği bir yardımcı olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Detaylı bilgi için dilerseniz daha önce hazırladığımız “Mutfakların Şefi: MC 6251 Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici Ürün İncelemesi” başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Mama Sandalyeleri

Ek gıdaya geçişle birlikte bebeğin beslenme saatlerini rahat ve güvenli bir şekilde geçirebilmesi için doğru bir mama sandalyesi seçimi oldukça önemlidir. Ergonomik tasarımı ve güvenlik önlemleri sayesinde mama sandalyeleri, bebeğin beslenme alışkanlıklarını geliştirirken rahat bir oturma deneyimi sunar. Mama sandalyesi seçerken yüksekliği ayarlanabilir, kolay temizlenebilir yüzeyli ve çıkarılabilir tepsi özellikli olmasına dikkat edebilirsiniz.

Bebek Beslenmesinde Kullanılan Kaşık ve Tabaklar        

Bebekler için doğru kaşık ve tabak seçimi, ek gıdaya geçiş döneminde büyük önem taşır. Bebeğin hassas diş etlerine zarar vermeyen yumuşak uçlu kaşıklar ve kaymaz silikon tabaklar, katı gıdaya geçiş döneminde hem anne hem bebek için güven sağlar.

Bebeklerin kendi başlarına yemek yemeyi öğrenmelerine yardımcı olmak için bölmeli yapıya ve kaymaz tabana sahip, BPA içermeyen, bebek sağlığına uygun tabaklar seçebilirsiniz. Kaşık seçiminde ise silikon yumuşak uçlu kaşıkları değerlendirebilirsiniz.

Ek gıdaya geçiş dönemi, bebekler için yeni bir deneyim olduğu kadar anneler için de yeni sorumluluklar ve çeşitli heyecanların olduğu bir dönemdir. Siz de sevdikleriniz için alacağınız doğru seçilmiş mutfak aletleri ve kullanıcı dostu ürünlerle bu süreci çok daha kolay ve keyifli hale getirebilirsiniz. Arçelik Dünyası’nda yer alan ürünler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz Ürün İncelemesayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

RHB 6050 G El Blender
1
  • Güç : 1500 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 2
  • Çırpma : Var
  • Ölçü Kabı : Var
  • Doğrama : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
  • Hız Ayarı : Var
  • Rendeleme : Var
  • Dilimleme : Evet
MC 6056 I Gurme Şef® Çok Amaçlı Pişirici
152
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
MC 6251 Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
37
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L