Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Buzdolabı donduruyor

Buzdolabınızda çevresel etkiler veya tesisat kaynaklı bir takım sorunlar oluşabilir ve bu sorunlar nedeniyle cihazınız olması gerektiğinden daha fazla çalışarak aşırı soğutmaya veya donmaya sebebiyet verebilir. Bu durumun üstesinden gelmek için bazı tesisat kontrollerinin yapılması ve ayar adımlarının takip edilmesi gerekebilir.

Termostat düğmeli buzdolabı için

Soğutma derecesini ayarlamak

Düğme üzerinde Min ve Max yazıyorsa düğme ibresini ortaya, 1’den 4 ve Max’a kadarsa 2 ya da 3 konumuna, 2’den 8’e kadarsa 4 konumuna alabilirsiniz.

Ayrıca buzdolabınızın iç arka duvarına yiyecekler çok yakınsa, soğuk hava dağılmayacak ve yiyecekleri donduracaktır. Soğuk havanın dağılabilmesi için iç duvarla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.

Termostat ayar düğmesi



Ekranlı buzdolabı için

Soğutma derecesini ayarlamak

Buzdolabınızın ön kısmında ya da içinde dijital ekranı varsa soğutucu bölmesi +4, dondurucu bölmesi -18 dereceye ayarlanmalıdır.

Ayrıca buzdolabınızın iç arka duvarına yiyecekler çok yakınsa, soğuk hava dağılmayacak ve yiyecekleri donduracaktır. Soğuk havanın dağılabilmesi için duvarla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.

Sıcaklık ayar ekranı

Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.