Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Buzdolabı çalışmıyor

Buzdolabınızda çevresel etkiler veya tesisat kaynaklı bir takım sorunlar oluşabilir ve bu sorunlar nedeniyle cihazınız çalışmayı durdurabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için bazı tesisat kontrollerinin yapılması ve ayar adımlarının takip edilmesi gerekebilir.
Öncelikle buzdolabınızın içinde yiyecekler varsa bozulup bozulmadığını kontrol edip farklı bir yerde muhafaza etmeniz gerekir.

Ürüne elektrik gelmiyor olabilir. Prize bir küçük ev aleti takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer küçük ev aleti de çalışmıyorsa prizdeki sorun için uzman bir elektrikçiyle görüşmeniz gerekiyor.

Bunlarla birlikte lastikler birbirine yapışmıyor ve dolayısıyla kapı kapanmıyor olabilir. Sıcak havanın içeri girmesine ve soğutmayı azaltmasına sebep olur. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır. 

Termostat düğmeli buzdolabı için

Soğutma derecelerini ayarlamak

Düğme üzerinde Max yazıyorsa Max’a, 2’den 8’e kadarsa 2 konumun altında olmamalıdır.

Normal soğutma konumları

Düğme üzerinde Min ve Max yazıyorsa düğme ibresini ortaya, 1’den 4 ve Max’a kadarsa 2 ya da 3 konumuna, 2’den 8’e kadarsa 4 konumuna alabilirsiniz.

Termostat ayar düğmesi


Ekranlı buzdolabı için

Soğutma derecelerini ayarlamak

Buzdolabınızın ön kısmında ya da içinde dijital ekran varsa soğutucu bölme +2, dondurucu bölme -22 ya da buzdolabınızın modeline göre -24 veya -27’nin altında olmamalıdır. 

Soğutmaya başladıktan sonra, normal konumları olan -18 ve +4 dereceye alabilirsiniz.

Sıcaklık ayar ekranı
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.