Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Bulaşık makinesinden koku geliyor

Bulaşık makinenizden koku geliyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.
Bulaşık makinenizin arka tarafında bulunan su boşaltma hortumundan koku geliyorsa, bağlı olduğu gideri temizleyin. Bulaşıkları içerisinde uzun süre bekletiyorsanız ya da süzgeçler kirlendiyse makineniz koku yapabilir. Bu durumu kontrol ederek makinenizi temizleyin.

Bulaşık makinesini yeni aldıysanız ilk birkaç yıkamada koku yapabilir, zamanla bu koku gidecektir.

Aşağıdaki adımları da denedikten sonra sorununuz devam ederse çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.


Koku giderme özelliği (IonFresh tuşu)

Bulaşık makinenizin ön kısmında, üzerinde "IonFresh" yazan veya yaprak şekli olan düğmeye basarsanız, makineniz kapalıyken koku giderme özelliği devreye girecek ve koku giderme ışığı yanıp sönecektir.

İşlem sırasında makinenizden havalandırma sesi duyabilirsiniz ve tuşuna basıp kapatmadığınız sürece otomatik olarak aralıklarla devreye girip koku oluşmasını engelleyecektir. 


Parlatıcı haznesine sirke koyduysanız

Parlatıcı haznesine sirke koyduysanız koku yapabilir. Sirkenin içinde asit olduğu için makineye konulmasını önermiyoruz.

Hazne içerisindeki sirkenin gitmesi için parlatıcı ayarını en üst seviyeye getirin. Parlatıcı bölmesinin kapağını açtığınızda göreceğiniz ayar düğmesinden bu değişikliği yapabilirsiniz. Sirke tamamen temizlendikten sonra tekrar eski konumuna getirmeyi unutmayın. Her yıkama sonrasında, koku oluşmaması için makinenizin kapağını yarım açık bırakın.

Hazne üzerinde düğme yoksa, makinenizin üzerinde üç çizgi olan bir tuş göreceksiniz, buradan ayarlara ulaşabilirsiniz. Üç çizgi olan düğmeye parmağınızı basılı tuttuğunuzda ekranda 3, 2, 1 şeklinde geri sayım olacak ve ayarlar kısmına ulaşacaksınız.

Üzerinde aşağı yukarı ok işaretleri olan program düğmesine ekranda "P" harfi çıkana kadar basın. Ayarlar düğmesinin sağ ve sol tarafındaki tuşlara basarak parlatıcı konumunu değiştirebilirsiniz (En yüksek konum P4'tür).


Süzgeç temizliği

Makinenizin kapak lastiklerinde ya da süzgeçlerinde kirler biriktiyse koku yapabilir.

Süzgeç temizliği için makinenizi düğmesinden kapatın. Kapağı açıp alt sepeti çekin. Sepetin altındaki bardak şeklindeki süzgeci hafifçe sola çevirerek yerinden çıkartın. Üst kısımda bulunan tırnaklarından (mandallardan) ikiye ayırın. İnce süzgeci orta kısmındaki boşluktan tutarak çıkarın.

Süzgeçleri deterjan kullanmadan su ve fırça ile temizledikten sonra kurutun. Önce ince süzgeci sonra iki parçalı bardak şeklindeki süzgeci yerine oturtup sağa doğru hafifçe döndürün. Yetkili servislerimizden veya marketlerden alabileceğiniz temizleyici ile makinenizi ayda 1 defa bulaşık koymadan boş çalıştırarak temizleyin.


Bekletilmiş bulaşıklar koku yapabilir

Sepetlere yerleştirdiğiniz bulaşıkları aynı gün yıkamıyorsanız bekletilmeden kaynaklı koku oluşabilir. Kokuyu gidermek için ön yıkama programında çalıştırın.


Parlatıcı seçimi

Kullandığınız parlatıcıdan kaynaklı koku oluşmuş olabilir. Farklı bir parlatıcı kullanmayı denemelisiniz.


Bulaşık makinesi deodorantı

Oluşan kokuyu gidermek için marketlerden temin edebileceğiniz bulaşık makineleri için özel deodorantları üst sepete takarak kullanabilirsiniz.

 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.