Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Bulaşık makinesi çalışmıyor, ekranına görüntü gelmiyor

Bulaşık makineniz çalışmıyor ve ekranına görüntü gelmiyorsa bu konuyu aşağıda size önereceğimiz adımlarla çözebilirsiniz.

Bulaşık makineniz çalışmıyor ve ekranına görüntü gelmiyor olabilir. Bunun nedeni, bulaşık makinenizin elektrik ve su bağlantısının olmaması olabilir. Lütfen öncelikle bu adımları kontrol edin. Makine hala çalışmıyorsa mevcut yıkama programını iptal edip yeni program vererek deneyin. Sorun devam ederse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.


Elektrik bağlantısı kontrolü

Bulaşık makinenizin ışıklarının yanmaması; bağlı olduğu prizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, prizinize bir küçük ev aleti bağlayarak sorun olup olmadığını kontrol edin. Sorun yaşıyorsanız bir elektrik uzmanı çağırarak kontrol ettirin.


Programı iptal etme

Makinenizi açma-kapama düğmesinden açın. Elektrik geldiğinden emin olalım.

Tuşların olduğu bölümde üzerinde Başla ya da iptal yazan düğmeye parmağınızı 3 saniye basılı tutun ve çekin. Yıkama, kurutma ışıkları yanıp sönecek ve yaklaşık 2 dakika içinde bitti ışığı yanacak ya da ekranda "End" yazısı çıkacaktır.

Ardından makinenizi kapatıp açın. Yeniden program verip çalıştırın.


Su akışı kontrolü

Bulaşık makinenize yeterli su gelip gelmediğini kontrol etmek için, herhangi bir musluğu açarak su akışını kontrol edin. Su az akıyorsa akışın normale dönmesini bekleyin. Su akışı normal olmasına rağmen sorun devam ediyorsa, makinenin arkasındaki hortumların düzgün olup olmadığını kontrol edin.


Tahliye hortumu kontrolü

Bulaşık makinenizde yıkama işleminden sonra biriken kirli suyun atılmasını sağlayan bir tahliye hortumu bulunur. Makinenizin arka kısmını görebiliyorsanız, tahliye hortumunun ortalama diz hizası seviyesinde ve 3,5 metreden uzun olmayacak şekilde ayarlı olmasına dikkat edin. Ayrıca hortumun bağlı olduğu lavabonun altında tıkanma varsa makineniz biriken suyu boşaltamayacaktır; bu bölümü temizleyin.

 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.