Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Bulaşık makinesi bulaşıkları yağlı bırakıyor

Bulaşık makineniz bulaşıkları yağlı bırakıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Bulaşık makineniz bulaşıkları yağlı bırakıyorsa deterjanınızın son kullanma tarihi geçmiş, parlatıcı ayarı yüksek kalmış ya da uygun program seçilmemiş olabilir. Bu adımları kontrol edin. Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Deterjan kullanımı

Bulaşık makinenizde kullandığınız deterjanın son kullanma tarihini kontrol edin ve geçmişse değiştirin. Ayrıca deterjanınızı nemli yerlerde bırakmamaya ve hava almaması için kapalı olarak saklamaya özen gösterin. Deterjanı rutubetli yerlerde sakladığınızda topaklanma ve bozulma olacağından suda tam olarak çözülmeyecek ve bulaşıklarınızın tam olarak temizlenmemesine neden olacaktır.

Deterjan ekleme



Parlatıcı ayarı

Makinenizin parlatıcı ayarı olması gerekenden yüksek ise bulaşıklarınızı yağlı bırakabilir. Bu durumu önlemek için öncelikle makinenizin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini sola doğru çevirerek açın. 1 ile 6 arasında olan parlatıcı ayarını elinizle çevirerek bir alt sayıya getirin ve kapağı sağa doğru çevirerek kapayın. (Parlatıcı ayarı fabrika çıkışında 3 ya da 4 konumuna getirilmiştir.)

Parlatıcı ayarı




Eğer makinenizin parlatıcı gözü aşağıdaki gibiyse deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak açın. 1 ile 6 arasında olan parlatıcı ayarını elinizle çevirerek bir alt sayıya getirin ve kapağı kapayın. (Parlatıcı ayarı fabrika çıkışında 3 ya da 4 konumuna getirilmiştir.)

Parlatıcı ayarı



Sepet yerleşimi

Bulaşık makinenizin temiz yıkama yapması için öncelikle çok kirli ve büyük boyutlu bulaşıkları alt sepete, küçük boyutlu ve hafif bulaşıkları üst sepete yerleştirin. Sıcak suyun her bulaşığa eşit dağılması için büyük ve küçük tabaklarınızı karışık olarak yerleştirin. Son olarak çok kirli ve yağlı bulaşıklarınız için yoğun yıkama programını seçin.

Bulaşık yerleşim düzeni (alt kat)


Bulaşık yerleşim düzeni (üst kat)

 
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.