Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Bulaşık makinesi bulaşıkları çiziyor

Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı çiziyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı çiziyorsa deterjanınız bozulmuş olabilir. Deterjanınız bozulmuşsa değiştirmeniz gerekir. Ayrıca bulaşıkları sepetlere yanlış şekilde yerleştirmiş ya da makine içerisine tuz doldururken dökmüş olabilirsiniz. Bu adımları kontrol ederek düzeltin. Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.


Tuz haznesinin kapatılması

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen bir tuz haznesi bulunur. Bu hazneye yakın zamanda tuz eklemesi yaptıysanız kapak tam kapanmamış olabilir. Hazne tam kapanmadıysa ya da tuz eklemesi yaparken makine içerisine taşma olduysa bulaşıklarınızın çizilmesine neden olmuş olabilir. Bu durumu önlemek için kapağı sağa doğru çevirerek sıkıca kapayın.

Tuz ekleme

Tuz ekleme


Alüminyum ve teflon ürünler

Alüminyum veya teflon malzemeli tava ve tencereler makinede yıkanmaya uygun olmayan gereçlerdir. Bu tür gereçleri makinede yıkadığınızda, zamanla aşınmalar olacak ve ürünlerinizden kopan parçalar bardak, tabak gibi diğer bulaşıklarınıza zarar verecektir.


Sepetlerdeki bulaşık yerleşimi

Bulaşıklarınızı sepetlere yerleştirirken birbirlerinin üstüne gelecek ya da yıkama esnasında birbirine çarpacak şekilde yerleştirmemeye özen gösterin. Yıkama esnasında birbirine çarpan bulaşıklarda çizilme olabilir.

Bulaşık yerleşim düzeni (alt kat)

Bulaşık yerleşim düzeni (üst kat)

Deterjan kullanımı

Kullandığınız deterjanın son kullanım tarihi geçmiş olabilir, kontrol edip değiştirmelisiniz.

Bulaşık makinenizde kullandığınız deterjanınızın bozulmaması için nemli yerlerde bırakmamaya ve hava almaması için kapalı olarak saklamaya özen gösterin.

Deterjanı rutubetli yerlerde sakladığınızda topaklanma ve bozulma olacağından suda tam olarak çözülmeyecek ve bulaşıklarınızın çizilmesine neden olacaktır.

Deterjan ekleme

Tuz kullanımı

Sularınız kireçli değilse ve hepsi bir arada olan deterjanlardan kullanıyorsanız, bulaşıklarınızda tuzdan kaynaklanan çizilmeler olabilir. Bu nedenle tuz içermeyen deterjanları tercih etmelisiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.