Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Bulaşık makinesi bulaşıklarda su ve kireç lekeleri bırakıyor

Bulaşık makineniz bulaşıkların üzerinde su ve kireç lekeleri bırakıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Makinenizin tuz haznesine tuz eklediyseniz ve makine içerisine taştıysa temizleyin. Kısa bir yıkama programı seçtiğinizde ya da makinenin kapağını hemen açtığınızda su ve kireç lekeleri kalabilir. Ayrıca parlatıcınız bitmiş ya da parlatıcı ayarı düşük kalmış olabilir.

Tüm bu adımları kontrol edin. Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.


Tuz haznesi kapak kontrolü

Makinenizin alt sepetini çektiğinizde sol alt tarafta bulunan hazneye yakın zamanda tuz eklediyseniz dışarıya taşmış ve bulaşıklarda leke bırakıyor olabilir. Bunun için makineyi ön yıkama programında boş şekilde çalıştırarak makine içine dökülen tuzları temizleyin.

Kapak altında kalan tuz taneleri ön yıkama adımında eriyeceği ve kapak gevşeyebileceği için program sonunda kapağı bir kez daha kontrol edin. Son olarak kapağı sağa doğru çevirerek sıkıca kapayın.

Tuz ekleme

Tuz ekleme

Program seçimi

Kısa programlarda kurutma işlemi yetersiz kalabileceği için bulaşıkların üzerinde su lekeleri görebilirsiniz. Makinenizi yoğun yıkama programında çalıştırmayı deneyin.


Yıkama sonrasında kapağın açılması

Yıkama bittikten sonra makinenizin kapağını açın ve buhar çıkışı için 10-15 dakika süreyle havalandırın. Sonrasında kapağı kapatın ve 30 dakika bekledikten sonra tekrar açıp bulaşıklarınızı içinden aldığınızda sorun çözülecektir.


Bulaşıkların makineye yerleştirilmesi

Bulaşıklarınızı makinenizin sepetlerine herhangi bir yıkama yapmadan, sadece yoğun kir kalıntılarını silecek şekilde yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Deterjanınız herhangi bir kir tabakasını hedef almak yerine bardak ve tabaklarınıza zarar verip üzerlerinde leke bırakacağı için bulaşıkları aşırı temiz şekilde yerleştirmemeye dikkat edin.

Bulaşık yerleşim düzeni (alt kat)

Bulaşık yerleşim düzeni (üst kat)

Parlatıcı ekleme
Parlatıcınız bittiyse bulaşıkların üzerinde su lekeleri kalabilir.

Makinenizin kapağını açın. Görseldeki gibi deterjan gözü olan bir makineniz varsa deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak açın.

Max yazan seviyeye kadar parlatıcı ekleyin ve kapağı kapayın.

Parlatıcı ekleme


Görseldeki gibi deterjan gözü olan bir makineniz varsa haznenin yanındaki kapağı sola doğru çevirerek açın ve Max yazan çizgiye kadar parlatıcı ekledikten sonra kapağı kapayın.

Parlatıcı ekleme

Parlatıcı ayarı

Makinenizin parlatıcı ayarı düşükse bulaşıklarınızın üzerinde su lekeleri kalabilir. Parlatıcı ayarı fabrika çıkışında 4 konumuna getirilmiştir.  Parlatıcı ayarınız bu konumdaysa bir üst sayıya, daha düşükse bu konuma getirmelisiniz.

Deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak ya da sola çevirerek açın. 1 ile 6 arasında olan parlatıcı ayarını elinizle çevirerek bir üst sayıya getirin ve kapağı kapayın. 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.