Arçelik
Arçelik
10.12.2023

Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi İncelemesi

Çekirdek ailenize ya da misafirliğe gelen sevdiklerinize lezzetli Türk kahveleri hazırlamaya bayıldığınızı biliyoruz. Fakat kişi sayısı arttıkça kahvenin köpüğünü ayarlamak, telve dengesini tutturmak ve kahveyi fincanlara bölüştürmek gibi konularda zorlandığınızı tahmin edebiliyoruz.

Arçelik olarak Türk kahvesinin sizler için ne kadar önemli olduğunu tahmin ettiğimizden farklı boyut, ayar ve fonksiyonlara sahip Türk kahvesi makineleri ürettik. Bu ürünlere Arçelik Telve adını verdik. Gelin, Arçelik Telve Kahve Makinesi modellerini inceleyelim ve sıkça sorulan soruları yanıtlayalım.

Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi Modelleri

Arçelik Telve Kahve Makinesi, kolay bir şekilde lezzetli Türk kahveleri pişirebilmenizi mümkün kılmak için özel olarak tasarlanır. Her bir modelde, bir seferde kaç fincan kahve istediğiniz gibi kişisel istekleriniz göz önünde bulundurulur. Böylece hem çekirdek ailenize hem de kalabalık misafirlerinize kolayca lezzetli kahveler hazırlayabilirsiniz.

Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi modelleri şu şekilde:

Arçelik Telve modellerinin her biri, insan ve doğa için zararlı olmayan Bio-Kompozit materyaller kullanılarak üretiliyor. Arçelik olarak her bir üründe 4 fincan kahve posası kullanarak karbon ayak izini %10 azaltıyor, kahvenizi yudumlarken doğaya zarar vermemek adına elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz.

Kahve Pişirmek Artık Çok Kolay: Arçelik Telve Nasıl Kullanılır?

Arçelik Telve Kahve Makinesi kullanımı oldukça kolay. Keyifli bir akşam yemeğinin ardından sevdiklerinizle Türk kahvesi keyfi yapmak için öncelikle kahve makinesinin içerisine, kişi sayısına uygun miktarda Türk kahvesi eklemelisiniz. Bunun ardından yapmanız gereken tek şey ise bir tuşa basmak!

Kahvenizi bir Arçelik Telve Makinesi ile pişiriyorsanız kahvenin su dengesini ayarlamakla uğraşmak zorunda değilsiniz. Arçelik Telve modelleri, sahip oldukları su tankları sayesinde kaç bardak kahve yapmak istiyorsanız buna uygun miktarda su kullanır.

Başka bir şekilde ifade etmemiz gerekirse Arçelik Telve, su ayarı işlemlerinin tümünü tamamen kendisi halleder. Söz konusu modeller, aynı zamanda pişmeyi algılama özelliğine de sahiptir. Bu sayede tek bir tuşa basarak sevdiklerinizle zaman geçirmeye devam edebilir, kahvenizin hazır olduğunu makinelerden çıkan uyarı sesi sayesinde anlayabilirsiniz.

Kahve Keyfinin Ardından Temizlik: Arçelik Telve Temizliği

Arçelik Telve, temizleme konusunda sizi hiç yormaz. Kahvenin piştiğini haber veren ışığı duymanızın ardından mutfağınıza gidip kahvenizi alırsınız ve geriye temizleyecek tek bir şey kalır: Cezve. Yani Arçelik Telve Kahve Makinesi temizliği yalnızca cezveyi temizlemekten ibaret.

Üstelik Arçelik Telve Makinesinin cezvesi, Türk kahvesinin cezveye yapışmasını önleyen özel bir iç doku ile kaplı. Bu sayede kahveyi fincana dökmenizin ardından cezvenizi duruyarak temizlik işlemini kolayca tamamlayabilirsiniz.

Arçelik Telve ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Tüm Arçelik Telve modelleri, sahip oldukları özelliklerle zamandan tasarruf etmenizi ve lezzetli kahveler tatmanızı amaçlıyor. Biz de Arçelik Telve Makinelerine sahip olan ya da bu makineler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen okuyucularımız için Arçelik Telve ile ilgili merak edilen soruları bir araya getirdik. Siz de bu bölümü inceleyerek Arçelik Türk Kahvesi Makineleri ile ilgili daha fazla bilgi edinebilir, Arçelik Telve Kahve Makinesi fiyatları için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Arçelik Telve Su Haznesi Nasıl Çıkar?

Arçelik Telve su haznesi çıkarma işlemini gerçekleştirmeden önce makinenin soğuduğundan emin olun. Makinenin içindeki suyu ve kahveyi iyice boşaltın, makinenin fişini çekin. Makinenin kapağını açın ve su haznesinin bulunduğu bölgedeki düğmeye basarak su haznesini çıkarın.

Arçelik Telve Kahve Makinesi Resetleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Makinenin fişini çekin ve 30 saniye kadar bekledikten sonra fişi tekrar prize takın. Bazı Arçelik Telve Makinelerinin üzerinde reset düğmesi bulunur. Resetleme işlemi için bu düğmeye basın ve makinenizi resetleyin.

Sahip olduğunuz modelin üzerinde bir resetleme düğmesi bulunmuyorsa makinenin güç düğmesine 15-20 saniye kadar basılı tutun. Işıklar yanıp söndükten sonra makineniz resetlenmiş olacaktır.

“Arçelik Telve Mor Işık Yanıp Sönüyor” Sorunu Nedir?

Bu uyarı, makinenizin kahveyi yapmak istemediği anlamına gelir. Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi, bazı bölgelerinin temiz olmadığı durumlarda kahveyi pişirmez. Yani Arçelik Telve modelleri, sizler için kötü kahveler hazırlamak yerine hiç kahve yapmamayı tercih eder! Bu tür durumlarda makinenizin cezve ve termostat gibi bölümlerini iyice temizleyip kahve yapmayı yeniden denemelisiniz.

“Arçelik Telve Az Su Veriyor” Sorunu Nasıl Çözülür?

Arçelik Telve Kahve Makinesi suyu az veriyorsa bu sorun birkaç sebepten kaynaklanabilir. Bu sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Su haznesini tam olarak yerine yerleştirilememesi
  • Su haznesindeki su seviyesinin yeterli olmaması
  • Su haznesindeki suyun taşması sonucu elektrik aksamının hasar görmesi

Arçelik Telve su alma arızası, genellikle birinci sebepten kaynaklanır. Bu durumda su haznesinin uygun bölgeye tam olarak yerleştirildiğinden emin olun ve kahvenizi yapmayı yeniden deneyin. Sorun çözülmezse ve haznedeki su miktarı azsa biraz daha su ekleyin. Makineniz suyu hala az veriyor ya da hiç almıyorsa Arçelik yetkili servisleri ile iletişime geçin.

“Arçelik Telve Alttan Su Akıtıyor” Sorunu Nasıl Çözülür?

Arçelik Telve Türk Kahvesi Modelleri, cihazın bir dış etken tarafından fiziki olarak zarar görmesi sonucu su sızdırabilir. Bu tür durumlarda cihazı kendi başınıza tamir etmeye çalışmak yerine yetkili servislere başvurmanızı öneririz.

Arçelik Telve Arıza Kodları Ne Anlama Gelir?

Arçelik Telve Türk Kahvesi Makineleri, herhangi bir sorun olduğunda bu sorunu size aktaracak şekilde tasarlanmıştır. Makinelerin üzerinde yer alan ve I, II, III olarak belirtilen bu işaretler, cihazınızdaki arızanın kaynağını öğrenebilmenizi sağlar. Bu arıza kodları ve anlamları ise şöyle:

  • I: Bir numaralı tuş kırmızı yanıyor ve uzun bir bip sesi duyuluyorsa bu, su basıncını ölçen sistemin arızalandığına işaret eder.
  • II: İki numaralı tuş kırmızı yanıyor ve bip sesi duyuluyorsa makinenizin ısıl işlem başlatma sisteminde bir sorun vardır.
  • III: Son olarak üç numaralı tuş kırmızı yanıyor ve bip sesi duyuluyorsa kahve makinenizin pişirme sensöründe bir sorun vardır.

III numaralı sorunun dışında olan sorunlar için direkt olarak Arçelik yetkili servisleri ile iletişime geçmeniz gerekir. Pişirme sensörü sorunu ise genellikle sensör camının temizlenmesi halinde ortadan kalkar.

Arçelik Telve Cezve Çıkmıyorsa Ne Yapmak Gerekir?

Cezve yerinden çıkmıyor ve Türk kahvesi içmek istiyorsunuz. Endişelenmeyin! Cezvenin yerinden çıkmaması genellikle büyük bir sorundan kaynaklanmaz. Bu problem, genellikle cezvenin alt kısmının kahve artığı ya da farklı maddeler sebebiyle tabana yapışmasından kaynaklanır. Sorunu çözmek için bölgeyi temizleyin ve cezveyi nazikçe kendinize doğru çekin.

“Arçelik Telve Köpük Yapmıyor” Sorununun Çözümü

Arçelik Telve köpüksüz bir kahve yaptıysa ortada bir sorun var demektir. Çünkü bu cihaz, size lezzetli ve bol köpüklü kahveler yapmak için üretildi!

Makinenizin köpüksüz kahveler yapması, cihazların sensörlerinin kirlenmiş olmasından kaynaklanır. Bu durumda kahve makinesinin sensörlerini temizleyerek köpüklü kahveler içmeye devam edebilirsiniz.

Bonus: Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Arçelik Telve modellerini satın almadan önce, bir seferde kaç kişilik kahve yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Bu kararın ardından tercihinize uygun olan modeli seçebilir ve tüm Türk kahvesi pişirme işlerini Arçelik Telve’ye bırakabilirsiniz.

Bunun için aşağıda yer alan Arçelik Telve modeli - fincan kapasitesi eşleştirmesini inceleyebilir ve sizin için uygun olan Arçelik Telve modelini keşfedebilirsiniz.

  • K3300 Mini Telve: 3 kişilik
  • TKM 3341 Telve-X Antrasit Telve: 5 kişilik
  • TKM 9961 Telve: 6 kişilik
  • TKM 9961 Bio Türk Kahve Makinesi: 6 kişilik

Arçelik Telve modelleri, aynı zamanda mutfağınızla estetik açıdan uyumlu olabilmesi adına farklı renk seçeneklerine sahip. Bakır, siyah ve gümüş gibi renk seçenekleri ile mutfağınızın daha şık bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi incelemesinin sonuna geldik. Siz de Türk kahvesi keyfinizi bir üst seviyeye taşımak ve sevdiklerinizle daha keyifli zamanlar geçirmek için Arçelik Türk Kahvesi Makinesi modellerini inceleyebilir, Arçelik’in hayatınızı kolaylaştıran diğer ürünlerini incelemek için de web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

TKM 3341 Telve-X Beyaz Türk Kahve Makinesi
4
  • Fincan Kapasitesi : 5
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
K 3300 Mini Telve Beyaz K_3300_MİNİTELVE
48
  • Fincan Kapasitesi : 3
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
TKM 9961 Bio Türk Kahve Makinesi
7
  • Fincan Kapasitesi : 6
  • Su Tankı : Var
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • İndüksiyonlu ısıtma : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
TKM 9961 Bio Türk Kahve Makinesi
7
  • Fincan Kapasitesi : 6
  • Su Tankı : Var
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • İndüksiyonlu ısıtma : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var